Τα άλογα θύματα της οικονομικής κρίσης

Ως απόρροια της οικονομικής κρίσης στην Ιρλανδία, χιλιάδες άλογα εγκαταλείφθηκαν...

Τα άλογα θύματα της οικονομικής κρίσης
1'

Ως απόρροια της οικονομικής κρίσης στην Ιρλανδία, χιλιάδες άλογα εγκαταλείφθηκαν στις αγροτικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι αρμόδιες Αρχές αναγκάστηκαν να θανατώσουν κάποια από τα άρρωστα ζώα καθώς η κατάστασή τους ήταν μη αναστρέψιμη.

Δεδομένου ότι το κόστος για τη διατροφή και τη φροντίδα των αλόγων στους στάβλους είναι πάρα πολύ υψηλό, οι περισσότερες αγροτικές οικογένειες δεν είναι πλέον σε θέση να τα κρατήσουν. Κι ενώ ήδη πολλοί Ιρλανδοί δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες, ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε νέα μέτρα λιτότητας που θα επιδεινώσουν την κατάσταση για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι επένδυσαν σε άλογα και πόνι τα χρόνια που η Ιρλανδία άνθιζε οικονομικά, ωστόσο τώρα οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να τα φροντίσουν με αποτέλεσμα να τα εγκαταλείψουν. Ο αριθμός των αλόγων που έχει εγκαταλειφθεί εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 20.000. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές λίγο πιο έξω από το Δουβλίνο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή