Εκθεση της Alpha Bank: Τα μέτρα τώρα θα μπορούσαν να μετριασθούν

Το τελευταίο report της Alpha Bank κάνει λόγο για τα "κακώς κείμενα" της Τρόικας, της κυβέρνησης και της εξέλιξης των πραγμάτων που αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Εκθεση της Alpha Bank: Τα μέτρα τώρα θα μπορούσαν να μετριασθούν
1'

Όπως σημειώνει στο Εβδομαδιαίο Δελτίο της, «η Ελλάδα έχει πετύχει και με το παραπάνω τη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται», παρά την μεγάλη ύφεση. Και προσθέτει ότι «ο μόνος λόγος που επιβάλλεται η λήψη μέτρων € 11,5 δις είναι για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδος διεθνώς και για να δημιουργηθεί δημοσιονομικό απόθεμα ασφαλείας έτσι ώστε η μετάβαση σε βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα να μην τίθεται υπό αμφισβήτηση. Σήμερα, όμως, είναι φανερό ότι τα μέτρα αυτά πιθανότατα θα μπορούσαν να μετριασθούν».

Μεταξύ άλλων, η Alpha ζητά την «άμεση λήξη των ατέλειωτων διαβουλεύσεων» για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα και καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την ζημιογόνο πολιτική του τύπου ‘δεν θα απολυθεί κανείς στο δημόσιο τομέα’. Αν δεν απολυθεί κανείς τότε θα μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα τόσο πολύ που πολλοί εργαζόμενοι θα τον εγκαταλείψουν μόνοι τους».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή