Κινδυνολογία Ρέγκλινγκ για να ψηφιστεί το «ναι»

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, παρενέβη στα εσωτερικά της Ελλάδας εκφραζόμενος εμμέσως πλην σαφέστατα, υπέρ του«ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Κινδυνολογία Ρέγκλινγκ για να ψηφιστεί το «ναι»
1'

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ερωτηθείς για το «όχι»: «Με την ψήφο στο ΟΧΙ υπάρχει έντονος σκεπτικισμός για το κατά πόσον θα εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Για να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα απαιτεί μια κυβέρνηση που πιστεύει ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή αξιόπιστων και δύσκολων μέτρων. Αν αυτή η πεποίθηση δεν υπάρχει, τότε δεν θα δούμε τα θετικά αποτελέσματα που χρειάζεται η Ελλάδα».

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα γίνει αν υπερψηφιστεί το «ναι», ο κ. Ρέγκλινγκ παίρνει εμφανώς θέση λέγοντας: «Τα δημοσιονομικά μέτρα που θα χρειαστεί να πάρει θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που έκανε η Ελλάδα στο παρελθόν. Η μεγάλη μείωση του ελλείμματος από το 15% στο 2% του ΑΕΠ έχει επιτευχθεί, οπότε η υπόλοιπη δημοσιονομική προσαρμογή σε σχέση με των τελευταίων 5 ετών είναι σχετικά μικρή αλλά απαραίτητη. Η ανταγωνιστικότητα έχει αποκατασταθεί κοιτώντας την αύξηση των εξαγωγών πέρυσι, αυτό που χρειάζεται είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να τονώσει την ανάπτυξη για το μέλλον. Δεν πιστεύω ότι η προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις θα είναι σκληρότερες από αυτές του παρελθόντος».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή