Τα γυρίζει τώρα ο Βενιζέλος, βλέπει ύφεση και το 2012!

Δήλωνε πεπεισμένος ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012...

Τα γυρίζει τώρα ο Βενιζέλος, βλέπει ύφεση και το 2012!
1'

Έχει περάσει ένας μήνας και κάτι από την συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο πρακτορείο Reuters. Σε εκείνη την συνέντευξη στις αρχές Ιουλίου ο «φρέσκος» τότε υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος δήλωνε πεπεισμένος ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012, ενώ φέτος η ύφεση θα φθάσει στο 3,9% .

Την πρόβλεψη του για την ύφεση το 2011 ο Ευάγγελος Βενιζέλος την έχει πάρει ήδη πίσω καθώς δήλωσε στην συνέντευξη τύπου στις αρχές τις εβδομάδας ότι θα ξεπεράσει το 4,5% για το 2011, με τις εκτιμήσεις και τις διαρροές από το ΥΠΟΙΚ να κάνουν λόγο ακόμα και ύφεση στο 5,3%.

Σήμερα ο κ. Βενιζέλος ανατρέπει πάλι τις δικές του προβλέψεις αναφέροντας ότι η ανάπτυξη ίσως δεν θα έχει θετικό πρόσημο το 2012 αλλά θα υπάρξει σημαντική υποχώρηση της ύφεσης.

Αυτό που λέει ουσιαστικά ο κ. Βενιζέλος είναι ότι πάμε για ύφεση και το 2012, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις αναλυτών όπως αυτών της WSJ ότι και το 2012 θα είναι υφεσιακό . Μάλιστα οι ίδιοι έκαναν λόγο για ύφεση άνω του 2% το 2012.

Χθες επίσης ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να διαψεύσει με ολόκληρη επιστολή ότι επίκειται αναδιαπραγμάτευση του Μεσοπρόθεσμου με την τρόικα καθώς η ύφεση οδηγεί το έλλειμμα εκτός στόχων.

Η διάψευση αυτή ήρθε αφού κοινοβουλευτικοί κύκλοι από το ΠΑΣΟΚ διέρρεαν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος στο ΚΤΕ Οικονομικών την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή