Στο ταμείο αξιοποίησης το πρώτο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, μεταφέρθηκε το πρώτο...

Στο ταμείο αξιοποίησης το πρώτο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων
1'

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, μεταφέρθηκε το πρώτο προς ιδιωτικοποίηση «πακέτο» δημόσιας περιουσίας.

Στο Ταμείο μεταφέρθηκαν: η επέκταση της άδειας του ΟΠΑΠ, οι νέες άδειες του ΟΠΑΠ (τυχερά παιχνίδια), το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (επέκταση χρόνου παραχώρησης), η νέα παραχώρηση των συχνοτήτων της κινητής τηλεφωνίας, το 55% της ΔΕΠΑ, το 35% των ΕΛΠΕ και η πρώτη ομάδα ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και μπορούν να πωληθούν και να επανενοικιαστούν (sale and lease back) με δημοσιονομικό όφελος.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο το ίδιο θα συμβαίνει, με πολύ γρήγορο ρυθμό, για όσα προγράμματα «ωριμάζουν» ή για όσα πρέπει να τα «ωριμάσει» το Ταμείο. Με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, από τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, πρέπει να εισπραχθούν 5 δισ. ευρώ εντός του 2011 και συνολικά 28 δισ. ευρώ έως το 2014.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή