ΗΠΑ: Σχέδιο ύψους 447 δισ. δολαρίων για την τόνωση της οικονομίας

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν "εθνική κρίση" καθώς η οικονομία της χώρας έχει βαλτώσει, υποστήριξε σε ομιλία του στα μέλη του...

ΗΠΑ: Σχέδιο ύψους 447 δισ. δολαρίων για την τόνωση της οικονομίας
1'

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν "εθνική κρίση" καθώς η οικονομία της χώρας έχει βαλτώσει, υποστήριξε σε ομιλία του στα μέλη του Κογκρέσου και της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προτρέποντας τα να δράσουν άμεσα ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που έχει ο ίδιος προτείνει.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε σχέδιο αξίας 447 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, λέγοντας ότι το σχέδιό του θα δώσει άμεση ώθηση στην οικονομία εάν το Κογκρέσο το ψηφίσει άμεσα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, δαπάνες δισ. δολαρίων για να βελτιωθούν οι οδικοί άξονες και οι γέφυρες στη χώρα και για να επεκταθούν τα επιδόματα ανεργίας. Περιέχει επίσης σχέδιο για τον εκμοντερνισμό 35 χιλ. αμερικανικών σχολίων.

Το πρόγραμμα έχει αρχικό ύψος 447 δισ. δολάρια, αλλά ο Πρόεδρος Ομπάμα θα περιγράψει λεπτομερώς τον τρόπο πληρωμής του. Επίσης, σε μια εβδομαδα θα ανακοινώσει το πλάνο του για τη μείωση του ελλείμματος.

Διαβ'αστε περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή