Ρίχνει τους τόνους και ο Σόιμπλε

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντικαγκελάριου Ρέσλερ για συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, τόσο η Άγγκελα Μέρκελ...

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντικαγκελάριου Ρέσλερ για συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, τόσο η Άγγκελα Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ρίχνουν τους τόνους.


Ο Σόιμπλε σε νέα συνέντευξή του προς την Rheinische Post καλεί τους πολιτικούς να είναι «μετρημένοι στα λόγια τους» όσον αφορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.


«Τα όσα καλείται να κάνει η Ελλάδα είναι σκληρά, αλλά αναπόφευκτα. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Οτιδήποτε πέραν των απλών αυτών δεδομένων, θα πρέπει να το αποφεύγουμε», λέει και συμπληρώνει ότι «εάν η Ελλάδα εκπληρώσει ότι έχει συμφωνηθεί, τότε και οι Ευρωπαίοι εταίροι θα κάνουν ό,τι τους αναλογεί για να δώσουν στην Ελλάδα το χρόνο και τη δυνατότητα να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη που προκάλεσε εξίσου αντιδράσεις, ερωτηθείς εάν ευσταθούν τα περί σχεδίου έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που δεν αποδώσουν οι προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας, o B. Σόιμπλε δήλωσε στην γερμανική δημόσια τηλεόραση ότι μια κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο τι θα γινόταν σε περίπτωση καταστροφής.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr