Στις ΗΠΑ συναντώνται οι πλούσιοι του πλανήτη

Ανίκανοι μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσουν τον πυρετό που έχει καταλάβει την παγκόσμια οικονομία, οι πλούσιες χώρες του πλανήτη συναντώνται...

Στις ΗΠΑ συναντώνται οι πλούσιοι του πλανήτη
1'

Ανίκανοι μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσουν τον πυρετό που έχει καταλάβει την παγκόσμια οικονομία, οι πλούσιες χώρες του πλανήτη συναντώνται από την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον για να αποδείξουν ότι είναι σε θέση, από κοινού, να εμποδίσουν την μείωση της οικονομικής ανάπτυξης χωρίς να επιδεινωθεί η κρίση χρέους.


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 20 θα συζητήσουν κατά την διάρκεια δείπνου αύριο την παγκόσμια οικονομική κατάσταση. Από τις συνομιλίες αυτές δεν θα προκύψει κάποιο κοινό ανακοινωθέν.


Την Παρασκευή, θα διεξαχθεί η πρώτη υπουργική σύνοδος της Ομάδας των 20 αφιερωμένη στην ανάπτυξη των φτωχών χωρών.


Στην ημερήσια διάταξη, η διατροφική ασφάλεια, προγράμματα υποδομών στην Αφρική και κυρίως ο φόρος επί των διεθνών χρηματοοικονομικών συναλλαγών, τον οποίο υποστηρίζει το Παρίσι και το Βερολίνο, αλλά προς τον οποίο αντιτίθενται η Ουάσινγκτον και η Λονδίνο.


Ενάμισι μήνα πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στις Κάννες, οι σύνοδοι της Ουάσινγκτον θα είναι επίσης μία ευκαιρία για την εξέταση των υπολοίπων στόχων που έχει θέσει η γαλλική προεδρία της Ομάδας των 20, κυρίως της μεταρρύθμισης του διεθνούς νομισματικού συστήματος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή