Σκληρό πόκερ για «κούρεμα» κοντά στο 50%

Σκληρές διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, κι ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε ότι το «κούρεμα» των ελληνικών τίτλων θα προκαλέσει «βαρύτερες απώλειες» στις τράπεζες.

Σκληρό πόκερ για «κούρεμα» κοντά στο 50%
1'


Μετά το Ecofin και τις συναντήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων με εκπροσώπους του IIF, θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup, ενώ οι τελικές αποφάσεις για τη συνολική απάντηση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους αναμένεται να ληφθούν κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης.

Πάντως, πηγή του πρακτορείου Reuters υποστηρίζει ότι υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ύψους 100 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα συζητηθεί πέραν της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και το ζήτημα περαιτέρω ενισχύσεων του EFSF.

Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρξει «σημαντική αύξηση» της συμμετοχής των ιδιωτών στο δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να ζητήσουν από τις πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας να δεχθούν απώλειες πολύ «βαρύτερες» εκείνων που προβλέπει η Συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή