«Θετική» για την Ευρώπη η οικονομική κρίση

Ως «θετική» αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη ο επικεφαλής του δημόσιου ασφαλιστικού οργανισμού της Νορβηγίας, Ίνγκβε Σλίνγκσταντ, επειδή υποχρεώνει τα ευρωπαϊκά κράτη να υιοθετήσουν μεταρρυθμίσεις που όφειλαν να έχουν γίνει πριν από πολύ καιρό.

«Θετική» για την Ευρώπη η οικονομική κρίση
1'

«Εδώ και πέντε έτη, συμφωνούσαμε ότι η Ευρώπη αντιμετώπιζε τεράστιες προκλήσεις. Ότι έπρεπε τα πράγματα να αλλάξουν ριζικά. Τώρα προκύπτει ότι αλλαγές θα γίνουν», δήλωσε ο Σλίνγκσταντ.

Τόνισε, επίσης, ότι τώρα πια οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναλογίζονται «πόσο σπουδαίος είναι ένας "δυναμικός" ιδιωτικός τομέας, πόσο σπουδαία είναι η δημογραφική παράμετρος, αφού οι υπερήλικες αποτελούν ξεχωριστή μεγάλη δαπάνη για τους ισολογισμούς των ασφαλιστικών Ταμείων».

Εν τέλει εκτίμησε ότι «θα έρθουν καλύτερες μέρες για την Ευρώπη».

Ο ασφαλιστικός οργανισμός του δημοσίου στη Νορβηγία, του οποίου προΐσταται ο Σλίνγκσταντ, ενισχύεται με τα έσοδα των πωλήσεων του νορβηγικού πετρελαίου, γεγονός που τον καθιστά ευκατάστατο.

Έχει κάνει πολλές επενδύσεις στην αγορά ακινήτων. Όμως σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις διαθέτει σήμερα ποσοστό 2% της συνολικής κεφαλαιοποίησης όλων των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στα τέλη του 2009 και όλο το 2010, ο οργανισμός έπαψε να αγοράζει ευρωπαϊκές μετοχές. Από το φετινό Αύγουστο, όμως, έχει επαναλάβει τις σχετικές αγορές του.

Τέλος, έχει προσποριστεί, ήδη, το 0,7% των ομολόγων που έχει κυκλοφορήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:03ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ταύρο

15:03ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ταύρο