Τουριστικές Σπουδές στη χώρα της φιλοξενίας

Επενδύουμε στο δυνατό «χαρτί» της χώρας μας

Τουριστικές Σπουδές στη χώρα της φιλοξενίας
4'

Η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, αποτελώντας πόλο έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα με μακρά ιστορία, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, καθώς κι ένα ποικιλόμορφο περιβάλλον, με μεγάλη ακτογραμμή και ξεχωριστούς προορισμούς που μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες μας μοναδικές κι αξέχαστες εμπειρίες.

Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο ο τουρισμός να αποτελεί μία από τις βασικότερες πηγές εσόδων της οικονομίας της χώρας μας, με χιλιάδες θέσεις εργασίας να προσφέρονται κάθε χρόνο. Και παρά την αβεβαιότητα που δημιούργησε η κρίση της πανδημίας, οι προβλέψεις είναι θετικές. Μάλιστα, ο φετινός τουρισμός έχει χαρακτηριστεί ως «ο γιατρός της οικονομίας», με το φετινό καλοκαίρι να προβλέπεται πολύ καλύτερο από το περσινό. Ο κλάδος συνεχίζει να αναπτύσσεται, ενώ οι ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις δημιουργούν τα στρατηγικά τους πλάνα για το μέλλον. Για να πετύχουν όμως τους στόχους τους θα πρέπει να στηριχθούν σε ένα εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, που θα μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Το να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματικά με τον τουρισμό, από οποιαδήποτε σκοπιά, δεν αποτελεί μονάχα επαγγελματική επιλογή, αλλά και ευθύνη για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων και ολόκληρου του κλάδου. Το ίδιο υπεύθυνη πρέπει να είναι και η επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού ιδρύματος που θα παρέχει επαγγελματικού επιπέδου εκπαίδευση, ώστε οι απόφοιτοι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες και συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του απαιτητικού αυτού κλάδου. Οι επιλογές καριέρας στον τουρισμό είναι πολλές, σε διάφορα τμήματα και ποικίλες θέσεις, σε όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες. Η επιλογή σπουδών στον τουρισμό δεν είναι μόνο επένδυση στην προσωπική εξέλιξη, αλλά και ενεργή συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας. Είναι επιλογή που δίνει στον επαγγελματία του τουρισμού ταυτότητα κι ανώτερο σκοπό, στοιχεία που οδηγούν στην επιτυχία!

Το Τμήμα Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών του City Unity College έχει τη γνώση και την εμπειρία να σας καθοδηγήσει στο ταξίδι της μάθησης και της επαγγελματικής αποκατάστασης. Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και μπορούμε να σας στηρίξουμε στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική σας πορεία. Προσφέροντας εξειδικευμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, βρισκόμαστε για ακόμη μια χρονιά στην κορυφή της ζήτησης για πανεπιστημιακές σπουδές στη Διαχείριση Μονάδων Φιλοξενίας και Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Με στόχο να αποκτήσουν οι φοιτητές μας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργαστούν ως μεσαία ή ανώτερα στελέχη της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας, το City Unity College σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Cardiff Metropolitan University προσφέρει το 3ετές πρόγραμμα σπουδών στη Διεθνή Διαχείριση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού (BA (Hons) International Hospitality & Tourism Management) που οδηγεί σε απόκτηση πτυχίου Bachelor. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο βάσει του Ελβετικού συστήματος εκπαίδευσης, Swiss Alpine Center, με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, και διδάσκεται αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα.

city-iiii.jpg

Εξαιρετική επιλογή καριέρας στον κλάδο του επισιτισμού αποτελεί και το προπτυχιακό πρόγραμμα του Κολλεγίου στη Διεθνή Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών (BA (Hons) International Food & Beverage Management), ένα άρτια δομημένο 3ετούς φοίτησης πρόγραμμα σπουδών, σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University. Η δομή του προγράμματος προσφέρει τα δύο πρώτα έτη γερές βάσεις πάνω στο σχεδιασμό, στην παραγωγή, στη λειτουργία και στη διαχείριση ενός επισιτιστικού τμήματος, ενώ ο τρίτος χρόνος επικεντρώνεται στην απόκτηση διοικητικών δεξιοτήτων, δίνοντας τη δυνατότητα ανέλιξης σε διευθυντικές θέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να συνδυάσουν τις σπουδές τους με το δυναμικό πρόγραμμα Μαγειρικής Τέχνης που προσφέρουμε στο Alpine Center του City Unity College. Το πρόγραμμα είναι διετές και στελεχώνεται από καταξιωμένους Chefs.

Τέλος, η μεγάλη ζήτηση για εξειδικευμένα ανώτατα στελέχη και ο παγκόσμιος ανταγωνισμός στον κλάδο τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί την ανάγκη περαιτέρω εκπαίδευσης σε επίπεδο Master. Την ανάγκη αυτή αφουγκράζεται το City Unity College προσφέροντας, σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University, μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διεθνή Διαχείριση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού (MSc International Hospitality and Tourism Management). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πανεπιστημιακών σπουδών που αναπτύσσει την κριτική σκέψη, την έρευνα και την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων, ενώ ενισχύει τη δημιουργικότητα, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, καθώς και τη διαδικασία κι εφαρμογή στρατηγικών αποφάσεων σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον. Οι σπουδαστές του προγράμματος εφοδιάζονται με τα κατάλληλα εργαλεία και τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεχωρίσουν ως στελέχη σε μεσαίες, ανώτερες ή ανώτατες διοικητικές θέσεις, στο πλαίσιο της οργάνωσης και διοίκησης ξενοδοχείων, εστιατορίων, καθώς και διάφορων επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού.

Εκδηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας στην ιστοσελίδα https://cityu.gr και μάθετε αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών του City Unity College.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή