Δημοσκόπηση Marc: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ - Διάλογο ζητούν οι πολίτες για τα ελληνοτουρκικά

Μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Marc, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha.

Δημοσκόπηση Marc: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ - Διάλογο ζητούν οι πολίτες για τα ελληνοτουρκικά
INTIME
2'

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε εάν είχαμε εκλογές αύριο», η ΝΔ συγκέντρωσε το 39,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 19,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση το 3,3% και 2,5% το ΜέΡΑ 25.

Ακόμη, αξιολογώντας την κυβέρνηση, το 31,8% την κρίνει θετικά και το 29,9% μάλλον θετικά, ενώ το 23,1% θετικά και το 13,4% μάλλον αρνητικά.

Σημειώνεται δε, πως θετικά αξιλολογεί την κυβέρνηση και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (35,3%).

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ποσοστό 54,2% προκρίνει την επιμονή στο διάλογο, έναντι 39,7% που θεωρεί, ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει πιο σκληρή στάση. Μόλις το 6,1% των ερωτηθέντων, δεν θέλησαν να απαντήσουν στο ζήτημα.

Όσον αφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, το 39,2% πιστεύει ότι είναι «αυτά που πρέπει», αλλά το 35,6% θεωρεί ότι «πρέπει να γίνουν αυστηρότερα». Μόνο το 19% τα θεωρεί υπερβολικά αυστηρά.

Ποσοστό 67,2% συμφωνεί με τη χρήση της παντού, ενώ το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Αντιθέτως, διαφωνεί το 19,8% και μάλλον διαφωνεί το 3,8%.

Για το εμβόλιο, οι πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, υπάρχει διχογνωμία για τη χρήση του, καθώς το 32% δηλώνει κατηγορηματικά «ναι» θα το κάνει και το 17% «μάλλον ναι». Αντιστοίχως, «όχι» απαντά το 30,2% και «μάλλον όχι» το 10,8%.

Για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (87%) δηλώνει ικανοποίηση, ενώ μόλις το 7,8% έχει την αντίθετη στάση. Τα ποσοστά αυτά είναι μεγάλα ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικιακής ομάδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Lockdown» στην Κοζάνη - Μπήκε στο «Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή