Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έχει «λευκή επιταγή» να διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης

Την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας ανέδειξε στη Βουλή με επερώτηση της η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έχει «λευκή επιταγή» να διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης
INTIME
1'

«Να έρθει στη Βουλή και να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα κονδύλια είναι η μεγαλύτερη και ίσως η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Ξεπερνά τη θητεία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχετε λευκή επιταγή να το διαχειριστείτε. Αφορά στο μέλλον της χώρας και όχι της κυβέρνησης . Δεν θα σας αφήσουμε να το διαχειριστείτε εν κρυπτώ. Συστήνουμε ισχυρό μέτωπο» ανέφερε η κυρία Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε για τους μικρομεσαίους και έδωσε τους πόρους σε μεγάλους και ισχυρούς, ενώ σχολιάζοντας το άνοιγμα της οικονομίας είπε ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την πρότασή της για άνοιγμα με προσοχή με συνέπεια να καταστρέφονται περιοχές με χαμηλό δικό φορτίο.

«Γιατί να είναι κλειστή η Ρόδος που δεν έχει πρόβλημα; Γιατί πρέπει να καταδικάζονται και αυτές οι περιοχές; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με τις επιλογές σας το κόστος της πανδημίας μεγαλώνει;» ερωτά η κυρία Γεννηματά,

Στη συνέχεια κατέθεσε σειρά προτάσεων για το θέμα, οι κυριότερες εκ των οποίων ήταν το νέο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής στο ύψος του 2020, η ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, το κούρεμα οφειλών σε συνεπείς δανειολήπτες αλλά και η σύσταση bad bank για την αντιμετώπιση του ζητήματος των κόκκινων δανείων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις του ιού

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή