Ερντογάν για Μητσοτάκη: Να μιλάμε απευθείας μαζί, μη βάλουμε μεταξύ μας τρίτους

Απευθείας συνομιλίες μεταξύ του ίδιου και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της συνάντησης που έλαβε χώρα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.
INTIME

Όπως μετέδωσαν η «Καθημερινή» και ο ΣΚΑΪ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο ταξίδι επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως, κατά τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη «του είπα “όπως και σήμερα, ας μην βάλουμε μεταξύ μας τρίτα πρόσωπα, οργανισμούς και κράτη. Αν θα κάνουμε κάτι, να το κάνουμε μαζί. Ο δικός σου ειδικός απεσταλμένος με τον δικό μου ειδικό απεσταλμένο ας συναντηθούν και ας μας ενημερώσουν. Και μετά να συναντηθούμε εμείς. Και να κάνουμε τα ανάλογα βήματα”».

Όπως πρόσθεσε, «Το σημαντικότερο θέμα που συμφωνήσαμε ήταν αυτό. Αν θέλει ο Θεός με την Ελλάδα θα συνεννοούμαστε όχι μέσω άλλων κρατών, οργανισμών αλλά μέσω του ειδικού απεσταλμένου μου Ιμπραχίμ Καλίν, και της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένης Σουρανή, και θα κάνουμε τα βήματα μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στη Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) στην Αττάλεια, είπε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να επιτύχει τον στόχο της να εξελιχθεί σε πόλο ισχύος χωρίς την Τουρκία. «Δεν είναι δυνατόν η ΕΕ να επιτύχει τον στόχο της να γίνει επίκεντρο έλξης και ισχύος χωρίς την Τουρκία ως πλήρες μέλος» δήλωσε, προσθέτοντας πως η ΕΕ πρέπει να «απαλλαγεί άμεσα από τη στρατηγική της τύφλωση» και να προχωρήσει τη διαδικασία ένταξης εντός του πλαισίου μιας θετικής ατζέντας.

Με πληροφορίες από Καθημερινή, ΣΚΑΪ, Anadolu

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Τα τρία κενά στη δολοφονία της Καρολάιν – «Κλειδί» το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης