Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο Newsbomb.gr

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο Newsbomb.gr σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο Newsbomb.gr
2'

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για το στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, για τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, για τα έργα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0», για το πότε θα έτοιμος ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας και για τη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, δεν φτάνει να έχεις μία στρατηγική, αλλά χρειάζεται κι ένα στρατηγικό πλάνο. «Τα κενά ήταν πολλά, σε πολλούς τομείς βλέπαμε κενά, τομείς που ήθελαν ψηφιοποίηση και ήταν δύσκολο με τα τότε εργαλεία. Το ταμείο Ανάκαμψης μας απελευθέρωσε από τα διλήμματα», είπε.

Το μεγάλο κενό είναι στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων, όπως είπε ο υπουργός, σημειώντας βέβαια, πως ταυτόχρονα «πρέπει η χώρα να προχωράει».

Αναφερόμενος στα επόμενα στοιχήματα του υπουργείου, σημείωσε το έργο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, υπογραμμίζοντας πως από τις 501 υπάρχουσες όταν ανέλαβε το υπουργείο υπηρεσίες, ήδη έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 1.200.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ποσοτική αξιολόγηση που έχει γίνει μέσα στη διετία και δείχνει πόσες φορές πολίτες και δημόσιο, χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του gov.gr ή άντλησαν πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται, να απευθυνθούν σε δημόσιες υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι το 2020 ο αριθμός αυτός ανερχόταν στα 8,8 εκατομμύρια. Το 2019 στα 34 εκατομμύρια, το 2020 στα 94 εκατομμύρια και το πρώτο εξάμηνο του 2021 στα 150 εκατομμύρια. «Όπως όλα δείχνουν, φέτος θα ξεπεράσουμε τα 300 εκατομμύρια», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Απευθείας στις φυλακές Τρίπολης - Οι κατηγορίες και το χρονικό της προφυλάκισης

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή