ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόβλημα ήταν ευρωπαϊκό

"Η Αριστερά εξήγησε όσο πιο καθαρά γινόταν ότι το πρόβλημα δεν ήταν ελληνικό. Ήταν ευρωπαϊκό", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο κλειστό Γυμναστήριο του Αιγάλεω, σήμερα το απόγευμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόβλημα ήταν ευρωπαϊκό
1'

"Η Ευρώπη δεν ανήκει στις ιδιωτικές τράπεζες, ούτε στις πολυεθνικές αλυσίδες. Δεν ανήκει στους οίκους αξιολόγησης, ούτε στα χρηματιστήρια. Η Ευρώπη ανήκει στους λαούς της. Ανήκει στους ανθρώπους της και κυρίως στις μελλοντικές γενιές. Η απάντησή μας στην κρίση, είναι η οικοδόμηση ενός μετώπου αντίστασης με πανευρωπαϊκά χαρακτηριστικά", είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του κόμματος, αναφέροντας ότι το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς χαρακτήρισε "συμφωνία ντροπής" δανειακή σύμβαση, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, σαν επιστέγασμα της επικής αποτυχίας του πρώτου Μνημονίου.

"Διεκδικούμε τη λαϊκή εντολή για μια κυβέρνηση της αριστεράς, για έναν νέο Συνασπισμό εξουσίας που θα καταγγείλει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας", τόνισε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε λέγοντας "γιατί δικός μας μονόδρομος είναι ο δρόμος της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι ο δρόμος της ενότητας, είναι ο δρόμος της δημοκρατίας, είναι ο δρόμος της λαϊκής κυριαρχίας".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή