Ευ. Βενιζέλος: «Ώρα της αλήθειας οι επόμενες εκλογές»

Σε ανθρώπους της επιστήμης, της τέχνης και του πολιτισμού μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εκδήλωση στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη.

Ευ. Βενιζέλος: «Ώρα της αλήθειας οι επόμενες εκλογές»
2'


Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε «δίπλα» του τους ανθρώπους της γνώσης, της τέχνης, τους επιστήμονες, τους δημιουργούς, τους φοιτητές και τους ζήτησε να δημιουργήσουν με δική τους πρωτοβουλία μια Εθνική Επιτροπή για την Ανασυγκρότηση, ως ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της κοινωνίας των πολιτών, που να έχει διαρκή παρέμβαση στην προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ και στην εφαρμογή της.

«Μαζί σας, μαζί με τον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Βενιζέλος, «δημιουργούμε μια συμμαχία μεταρρυθμίσεων, υπευθυνότητας και αλληλεγγύης» που «θα νικήσει στις εκλογές απέναντι στο μέτωπο της υποκρισίας, της δημαγωγίας και της υπεκφυγής».

«Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας»

«Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και επεσήμανε ότι οι επικείμενες εκλογές είναι «η ώρα της αλήθειας», ενώ απέναντι σε αυτούς που πιστεύουν ότι οι εκλογικές αποφάσεις αφορούν στα κόμματα και τα πρόσωπα, αντέτεινε ότι αφορούν στη μοίρα του τόπου, τη μοίρα των πιο αδύναμων.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η πορεία προς τις εκλογές δεν μπορεί παρά να βασιστεί στην αλήθεια. «Να πούμε καθαρά απέναντι σε μια κοινωνία που αγωνιά και οργίζεται ποια είναι η δική μας αλήθεια, της υπεύθυνης στάσης που σημαίνει πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος», ανέφερε και επισήμανε την αναγκαιότητα να γεφυρωθεί η απόσταση ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία.

Επίσης σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε σε κανέναν εκτός Ελλάδας να καθορίσει τις εξελίξεις» και πως το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ για μια «αυτοδύναμη Ελλάδα» δεν είναι εκλογικός κομματικός λόγος, αλλά «ο πόθος του λαού μας», όραμα που για να επιτευχθεί χρειάζεται ένα ρεαλιστικό σχέδιο, ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

«Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνη»

«Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνη», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ διερωτήθηκε εάν «έχει αξία σήμερα να τα ρίχνουμε ο ένας στον άλλον» και υπογράμμισε ότι «εμείς αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως η θέση της Ελλάδας είναι οριστικά διασφαλισμένη μέσα στην Ευρωζώνη, «εφόσον ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και εφόσον εφαρμόσουμε το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης».

Στο ίδιο πνεύμα είπε ότι «τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο οριστικά, εάν εμείς δεν θέλουμε να το διασφαλίσουμε, εάν δεν σεβαστούμε και δεν προστατέψουμε τις θυσίες που έχει ήδη κάνει ο ελληνικός λαός».

Οι τρεις στόχοι του ΠΑΣΟΚ

Επανέλαβε δε τους τρεις στρατηγικούς στόχους του Κινήματος για σταθερότητα και ασφάλεια, αλληλεγγύη, συνοχή και κοινωνική προστασία και ανάπτυξη, απασχόληση,

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή