Φ. Γεννηματά: Η αυτοκριτική μας δεν είναι ρητορικό σχήμα

"Η αυτοκριτική για μας δεν είναι ρητορικό σχήμα, είναι μέρος της επίλυσης των προβλημάτων", δήλωσε σε συνέντευξή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Φ. Γεννηματά: Η αυτοκριτική μας δεν είναι ρητορικό σχήμα
2'

" Ζητήσαμε συγνώμη σε όλους τους τόνους για την υποτίμηση της κρίσης, για άστοχες προεκλογικές διατυπώσεις που δημιούργησαν προσδοκίες, για τις όποιες καθυστερήσεις και αμφιθυμίες δείξαμε ως κυβέρνηση το πρώτο διάστημα", εξήγησε.

"Το μεγαλύτερο και βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το διάστημα είναι η αδυναμία μας να πείσουμε τους πολίτες ότι ο δρόμος που επιλέξαμε ήταν η μοναδική επιλογή σωτηρίας. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε ο κάθετος αρνητισμός που συναντήσαμε από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα να συζητήσει με ειλικρίνεια τις αιτίες του προβλήματος και να πάρουμε κοινές αποφάσεις για την επίλυσή του. Είναι η ώρα της αυτοκριτικής για όλους όχι μόνο για μας που πήραμε εν γνώσει μας το πολιτικό κόστος", είπε η κα. Γεννηματά παρουσιάζοντας τα λάθη της τελευταίας διετίας στον δημοσιογράφο του Αγγελιοφόρου της Κυριακής.

"Η αλλαγή της ηγεσίας, σηματοδοτεί για μας ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι σβήνουμε το παρελθόν. Το ΠΑΣΟΚ συνδέεται με όλες τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν σε αυτό τον τόπο μετά τη μεταπολίτευση", σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου αναφορικά με την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ όσον αφορά μια κυβέρνηση συνεργασίας μετεκλογικά, η κα. Γεννηματά αρκέστηκε να δηλώσει πως:

"Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα την πάρει ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να είναι πρώτο κόμμα στις ερχόμενες εκλογές για να μπορέσει να διαμορφώσει τις συμμαχίες που έχει ανάγκη ο τόπος. Οι συνθήκες που ζούμε και θα ζούμε για αρκετό χρονικό διάστημα δεν επιτρέπουν τον πολιτικό ναρκισσισμό του παρελθόντος. Επιβάλλουν ανάληψη δύσκολων αποφάσεων και διαμόρφωση ευρύτατων συναινέσεων".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή