Α. Σαμαράς: Προτεραιότητα η ανακοπή του εφιάλτη της ανεργίας

Με ανέργους και εργαζομένους στο Λαύριο, συναντήθηκε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.
Α. Σαμαράς: Προτεραιότητα η ανακοπή του εφιάλτη της ανεργίας
2'

«Τιμούμε σήμερα την Εργατική πρωτομαγιά. Την προσφορά της Εργασίας, στη σύγχρονη κοινωνία. Την αξία της Εργασίας και τις αρετές της εργατικότητας και την παραγωγικότητας. Το δικαίωμα στην Εργασία. Και τα τιμούμε σε μια στιγμή, που εδώ, στην Ελλάδα πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες βρίσκονται στην ανεργία. Και οι περισσότεροι είναι πια μακροχρόνια άνεργοι…», παρατήρησε ο αρχηγός της ΝΔ, θέτοντας ως προτεραιότητα του κόμματος να ανακόψει, όπως είπε,τον εφιάλτη της ανεργίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, υποστήριξε πως η λύση στο ζέον αυτό πρόβλημα ακούει στη λέξη Ανάπτυξη ώστε να πάψει να πέφτει η Οικονομία, να πάψει να ανεβαίνει η Ανεργία. Υπενθύμισε μάλιστα πως:

• για κάθε 1% που ανεβαίνει το ΑΕΠ αυτό ισοδυναμεί με 45-50 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και με 1 δισεκατομμύριο μικρότερο έλλειμμα.

«Αν χρησιμοποιήσουμε τα δύο επόμενα χρόνια τα μισά περίπου (7 δισ.) από τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΕΣΠΑ (χωρίς τίποτε άλλο απ’ ό,τι προβλέπει το πρόγραμμά μας για Ανάκαμψη - συμβάσεις παραχώρησης υποδομών, ξεμπλοκάρισμα αυτοχρηματοδοτούμενων μέσω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κλπ.) αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί πρόσθετο ΑΕΠ της τάξης των 15 δισεκατομμυρίων τουλάχιστον.

Αυτό ισοδυναμεί με 7 μονάδες ΑΕΠ. Δηλαδή θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ή θα διασωθούν θέσεις που κινδυνεύουν, πάνω από 300 χιλιάδες!

Αν ταυτόχρονα υπάρξουν και μέτρα ρευστότητας, αυτό θα είναι μόνιμο, όχι μια μόνο στιγμή. Και θα έχει διάρκεια, θα οδηγήσει σε Ανάπτυξη.

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, και κάτι ακόμα για να πάρει μπρος η Οικονομία. Δεν αρκεί να πέσουν χρήματα από ΕΣΠΑ: Πρέπει να υπάρξει και η απαραίτητη ρευστότητα», υπερθεμάτισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας, όσον αφορά στο τελευταίο, πως αυτό θα συμβεί μετά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

1. με το εργαλείο ρευστότητας που ήδη συζητιέται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,
2. με την πρόσθετη δανειοδότηση που θα πάρουν οι Ελληνικές τράπεζες, όπως πήραν από τον Ντράγκι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές,
3. με τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ κλπ.
4. με την επιστροφή των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες ύψους 6 δισεκατομμυρίων, τα 5 περίπου ως το τέλος του χρόνου.
5. με τη φορολογική αμνήστευση για την επιστροφή καταθέσεων μαζί με κάποια πρόσθετα μέτρα για την εγγυοδοσία, θα δημιουργήσουν πρόσθετη ρευστότητα.
6. σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών. Που θα αρχίσει με 15% για τα νομικά πρόσωπα. Και θα φτάσει σε μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών σε επίπεδα που δεν υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα.

«Μπορούμε να υποκινήσουμε Ανάκαμψη που θα φτάσει της 9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, τουλάχιστον, και θα δημιουργηθούν πολλές δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας», εξήγησε βάζοντας ως προϋποθέσεις την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τη μη λήψη υφεσιακών μέτρων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή