Α. Τσίπρας: Εγγυόμαστε τις καταθέσεις

Η επιμονή Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μνημόνιο μας οδηγεί στις εκλογές, τόνισε μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας,

Α. Τσίπρας: Εγγυόμαστε τις καταθέσεις
1'

κατηγορώντας τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι έχουν δεσμευτεί προσωπικά και πολιτικά στο Μνημόνιο.

Ανεβάζοντας τους τόνους ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε yes men της Μέρκελ και του Σαρκοζί, τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο προσθέτοντας ότι έσπευσαν να ψηφίσουν νύχτα το Μνημόνιο.

Απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ, από την Κ.Ο της ΝΔ και στα περί Εφιάλτη , ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ.Σαμαρά «στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάει για σχοινί», Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε «του απαντώ ευθέως ότι ο ελληνικός λαός ζει τώρα τον Εφιάλτη των διαρκών υποχωρήσεων σας και επιλογών στήριξης του Μνημονίου. Το σχέδιο σας είναι το Μνημόνιο, συνώνυμο της κοινωνικής καταστροφής και της δυστυχίας».

Αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων στο δημόσιο, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιδίδονται με ζήλο στην προσπάθεια διαστρέβλωσης του προγράμματός μας , και μας ρωτάνε αν θα κάνουμε προσλήψεις στο δημόσιο στις 18 Ιουνίου, αυτοί που έχουν δεσμευτεί για 150.000 απολύσεις με τις επιστολές υποταγής των αρχηγών τους».

Ο κ.Τσίπρας κάλεσε επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντας να σταματήσουν τις κινδυνολογίες περί χρεοκοπίας, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις, που παρέμειναν σταθερές χάρη στη σύνεση του Έλληνα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή