Εκλογές 2023: Απρίλη – Μάη τα κουκιά μεστώνουν

Από την εκλογική σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου προκύπτουν δύο βασικά συμπεράσματα: Εκλογές πάμε για Απρίλιο και… βλέπουμε, ενώ έλαβε τέλος το σήριαλ με τον βουλευτή Θέμη Χειμάρα.

Εκλογές 2023: Απρίλη – Μάη τα κουκιά μεστώνουν
Εκλογές 2023
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου
3'

Σοφότεροι βεβαίως δεν γίναμε ως προς τον χρόνο των εκλογών, αλλά διεφάνη ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται προς την κατεύθυνση της παροιμίας «Απρίλη – Μάη τα κουκιά μεστώνουν», μιας και η εκλογική περίοδος είναι επί της ουσίας αναζήτηση κουκιών…

Προς αναζήτηση λοιπόν καθαρού διαδρόμου τουλάχιστον δύο μηνών έως την προκήρυξη των εθνικών εκλογών της απλής αναλογικής έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα όπως σχολιάζουν γαλάζια στελέχη ο πρωθυπουργός είναι συνεπής στην δέσμευση του για εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης, ο γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης, τέθηκαν επί τάπητος οι πολιτικές προτεραιότητες του αμέσως προσεχούς διαστήματος και ο τρόπος που θα επικοινωνηθεί το κυβερνητικό έργο, αλλά και η επόμενη τετραετία.

Η ΝΔ πρέπει να παρουσιάσει θετική ατζέντα και αναλυτικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία αφού τα πολιτικά προτάγματα έχουν πλέον αλλάξει. Ο υπεύθυνος προγράμματος Χάρης; Θεοχάρης έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων οι οποίες όταν λάβουν το πράσινο φως θα επικοινωνηθούν σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες των εκλογών δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στους αρχικούς σχεδιασμούς για να στηθούν κάλπες στις 9 Απριλίου με τις επαναληπτικές – εφ’όσον αυτές απαιτηθούν – να πραγματοποιούνται στις 21 Μαΐου.

Τέλος στο σήριαλ Θέμη Χειμάρα

Παρελθόν από τη Βουλή αποτελεί από χθες ο Θέμης Χειμάρας, εξ αιτίας του ασυμβιβάστου ανάμεσα στην ιδιότητα του βουλευτή και της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, παρά την ανακοινωθείσα αποχώρηση του από την εταιρεία και την πρόθεση του, όπως την είχε κατά πληροφορίες επικοινωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου και το περιβάλλον του, να επιστρέψει τα «καθαρά» κέρδη από τις συμβάσεις που είχε συνάψει με ΟΤΑ την τελευταία 3ετία.

Η περίπτωσή του διαχωρίζεται τρόπον τινά από την υπόθεση Πάτση αφού ο πρώην γαλάζιος βουλευτής Χειμάρας είχε εξ αρχής προτείνει να παραιτηθεί θέλοντας να διευκολύνει τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου. Η πρότασή του έγινε άμεσα αποδεκτή από το Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο των εντολών που έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

«Θυμίζω ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, όχι βουλευτές, αλλά Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ακριβώς τα ίδια ζητήματα με την περίπτωση, που αναγνωρίζει ο κ. Χειμάρας και ως έμπρακτη αναγνώριση προχώρησε στην παραίτηση του. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις της κα Γεροβασίλη και του κ. Φλαμπουράρη. Μπορεί κάποιος από εσάς να μου θυμίσει ποια ήταν τότε η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ; Καμία απολύτως» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών περνώντας στην αντεπίθεση και κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία.

Για «ακούσια παράλειψη» έκανε λόγο ο κ. Χειμάρας στην επιστολή παραίτηση του και δήλωσε ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή