Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Κωδικός συσπείρωση και η ψήφος αναποφάσιστων

Εκλογές: Τη βεβαιότητα του ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα συσπειρωθούν γύρω από το κόμμα και πως την ώρα πως το 32% θα είναι το χάντικαπ με το οποίο θα ξεκινήσει η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Κωδικός συσπείρωση και η ψήφος αναποφάσιστων
Eurokinissi
2'

Παράλληλα, στοχεύει να κερδίσει και τη «μερίδα του λέοντος» από τη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων, έτσι ώστε το κόμμα του να κόψει πρώτο το νήμα.

Εδώ και αρκετές ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να «κλείσουν τα αυτιά» τους στα όσα ακούν στα δελτία ειδήσεων περί «επελαύνουσας Νέας Δημοκρατίας» και να μην πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν καθαρή πρωτιά της Πειραιώς, διότι όπως συχνά, πυκνά αναφέρει, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα που δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Μάξιμουμ συσπείρωση

Μάλιστα, συνηθίζει να διερωτάται αν υπάρχουν άνθρωποι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και δεν θα το κάνουν και σε αυτές τις εκλογές. Ο ίδιος, μάλιστα, ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει κανέναν. Και σε γενικές γραμμές αυτό είναι το κλίμα που φτάνει στην Κουμουνδούρου από τις οργανώσεις βάσης του κόμματος. Ότι ο κόσμος που παραδοσιακά βρίσκεται κοντά του, δίνει τη μάχη και δεν δείχνει τάσεις φυγής από το κόμμα.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις οδηγούν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο συμπέρασμα πως το 32% -ποσοστό που έλαβαν τον Ιούλιο του 2019- είναι το μικρότερο νούμερο που θα μπορούσαν να πάρουν στις 21 Μαΐου. Με απλά λόγια, θεωρούν ότι η συσπείρωση του κόμματος τους θα πιάσει ταβάνι.

Η δεξαμενή των αναποφάσιστων

Την ίδια στιγμή, στην Κουμουνδούρου αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να αυξήσουν κατά πολύ την εκλογική τους δύναμη και να είναι πρώτο κόμμα το βράδυ των εκλογών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Πιστεύουν, αρχικά, ακράδαντα ότι η νέα γενιά, οι 400.000 άνθρωποι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, θεωρούν ότι θα κερδίσουν και τη «μερίδα του λέοντος» από τους αναποφάσιστους, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις αγγίζουν το 10% του εκλογικού σώματος.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές - Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου»

Εκλογές 2023 - Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι οι Έλληνες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα

Εκλογές 2023 - Γιάννης Οικονόμου: Η Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή