Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας «ξορκίζει» την αποχή και κόβει την κουβέντα για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι τον απασχολεί μόνο η νίκη και η κυβέρνηση μακράς πνοής.

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας «ξορκίζει» την αποχή και κόβει την κουβέντα για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»
Intime / φωτογραφία αρχείου
2'

Κάθε κουβέντα περί κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» ξεκόβει ο Αλέξης Τσίπρας, που τονίζει ότι μοναδικός του στόχος είναι η νίκη και η κυβέρνηση μακράς πνοής. Γι αυτό τον λόγο απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες και κυρίως προς τους νέους, για να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν, καθώς θεωρεί ότι η αποχή ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία.

Εδώ και περίπου δύο μέρες, η πολιτική αντιπαράθεση περιστρέφεται γύρω από ένα μη πραγματικό θέμα, λένε από την Κουμουνδούρου. Αναφέρονται στην αποστροφή του αρχηγού τους κατά την πρόσφατη διακαναλική του συνέντευξη που παραχώρησε, όταν και απάντησε σε ερώτηση για το αν θα σκέφτονταν να προτείνει μια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» με στόχο την κάθαρση στις υποθέσεις των υποκλοπών και των Τεμπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι τον απασχολεί μόνο η νίκη και η κυβέρνηση μακράς πνοής, καθώς πιστεύει ότι το πρώτο κόμμα, μαζί με το τρίτο θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Προσέθεσε ωστόσο, ότι όντως μπορεί να τεθεί ένα τέτοιο ερώτημα μετά τις εκλογές, όμως ο στόχος του είναι τα παραπάνω.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου για «μονταζιέρα» και ότι προσπαθεί με την τρομολαγνεία και το ψέμα να τρομοκρατήσει τους πολίτες. Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε να ξεκαθαρίσει απολύτως τη στάση του, μιλώντας χθες το βράδυ στο Mega και τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης μακράς πνοής.

«Ξορκίζει» την αποχή

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει διαρκώς κάλεσμα προς τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και με την ψήφο τους να τιμωρήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι με την αποχή τους.

Το κρίσιμο κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ποιοι θα πάνε στην κάλπη. Γιατί, υποστηρίζουν, πως αν το 12% που περίπου είναι σε όλες τις δημοσκοπήσεις το κομμάτι των αναποφάσιστων, πάει στην κάλπη και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, που είναι 450.000 ψηφοφόροι, τότε οι δημοσκοπήσεις θα «πάνε στον κουβά», όπως λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή