Εκλογές 2023: Πού ποντάρει ο Τσίπρας για την ανατροπή στο photo finish

Εκλογές 2023: Ότι θα πετύχει τη μεγαλύτερη ανατροπή των δημοσκοπικών ευρημάτων στη σύγχρονη ελληνική ιστορία ευελπιστεί ο Αλέξης Τσίπρας, που παρά το «αυτογκόλ» Κατρούγκαλου, αισιοδοξεί ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών το βράδυ της Κυριακής.

Εκλογές 2023: Πού ποντάρει ο Τσίπρας για την ανατροπή στο photo finish
2'

Είναι αλήθεια πως τα στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων δείχνουν πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, αυτά διαφέρουν κατά πολύ σε σχέση με το κλίμα που συναντάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοδείες του, όσο και από τον κόσμο που εμφανίζεται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα.

Από την Κουμουνδούρου υποστήριξαν πως τη τελευταία εβδομάδα πραγματοποίησαν τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν κάνει ποτέ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μαζικότατες ήταν και εκείνες της Πάτρας και του Ηρακλέιου. Αυτά τα δεδομένα είναι που δίνουν «αέρα στα πανιά» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν μερικά ακόμα στοιχεία που ενισχύουν την αισιοδοξία τους.

Αρχικά, η χαμηλή συσπείρωση που εμφάνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Εκτιμούν ότι στο στην κάλπη τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς παραδοσιακά, οι ψηφοφόροι τους συσπειρώνονται την τελευταία εβδομάδα.

Δευτερευόντως, το υψηλότατο ποσοστό των αναποφάσιστων. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ένα 10-12% των ερωτώμενων που ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το τι θα ψηφίσει. Αυτό το μέγεθος είναι ασυνήθιστα μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνθρωποι που δεν σκοπέυουν να ψηφίσουν την κυβέρνηση.

Με βάση τα παραπάνω, αυτός είναι και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει από τους πολίτες που θέλουν να τιμωρήσουν με την ψήφο τους το σύστημα, να στηρίξουν το κόμμα του. Γιατί μόνο η ήττα του Μητσοτάκη και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα πονέσει το σύστημα.

Τέλος, ελπίζουν ότι θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος της νεανικής ψήφου, των 400.000 νέων πολιτών που απέκτησαν για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου φέτος.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023: «Είπατε ηλικιωμένη τη μαμά μου και την χάσατε» - Ο διάλογος του Τσίπρα με τη Σκορδά

El Pais: «Ο Αλέξης Τσιπρας, η μόνη ελπίδα της Αριστεράς στην Ελλάδα για να ξαναπάρει την εξουσία»

Εκλογές 2023: Πώς ο Τσίπρας έδειξε την «έξοδο» στον Κατρούγκαλο – Όλο το χρονικό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή