Οι «εκρήξεις» Κασσελάκη προβληματίζουν την Κουμουνδούρου – Ο φόβος της «μπανανόφλουδας»

Ο περίγυρος του Στέφανου Κασσελάκη προσπαθεί να τον προετοιμάσει κατάλληλα για τα τελευταία «μέτρα» της «κούρσας»

Οι «εκρήξεις» Κασσελάκη προβληματίζουν την Κουμουνδούρου – Ο φόβος της «μπανανόφλουδας»
Αρχείου - Eurokinissi
5'

Να αποφύγει ο Στέφανος Κασσελάκης τις «μπανανόφλουδες» που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο του, την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου και που θα μπορούσαν να του στοιχίσουν εκλογικά, επιθυμούν οι συνεργάτες του.

Τα όσα συνέβησαν στη Ρόδο, την Παρασκευή, με την αποχώρησή του από ραδιοφωνικό στούντιο όπου παραχωρούσε συνέντευξη, συνδυαστικά με τον έντονο και εμφανή εκνευρισμό του, έχουν θορυβήσει τον περίγυρο του, που προσπαθούν να προετοιμάσουν τον αρχηγό τους κατάλληλα για τα τελευταία «μέτρα» της «κούρσας».

Με την κλεψύδρα να μετρά πλέον ανάποδα για τις 9 Ιουνίου, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι θα ακολουθήσει σωρεία νέων επιθέσεων -σε όλα τα επίπεδα και με κάθε μέσο- από αυτό που ονομάζει «τα κέντρα που ελέγχει το Μαξίμου». Σε αυτό εντάσσει και τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου «Real Voice», την οποία χαρακτήρισε «στημένη σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Μάλιστα, επιτέθηκε εναντίον της δημοσιογράφου που έκανε τη συνέντευξη, διότι είναι παράλληλα διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δωδεκανήσων και διευθύνουσα σύμβουλος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δωδεκανήσου «ΑΝΔΩ ΑΕ» και πρώην υποψήφια περιφερειακής σύμβουλος.

Πάντως, ο τρόπος που αντέδρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα απάντησε στους ισχυρισμούς του, η δημοσιογράφος από τη Ρόδο, σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό το ασπάζονται και πολλά στελέχη του κόμματος.

«Έπρεπε να δει πώς αντιμετώπιζαν τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και ως πρωθυπουργό. Εκεί θα καταλάβαινε τι σημαίνει δύσκολη και εκνευριστική συνέντευξη», είπε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε στα λεγόμενα «υπόγεια του Μαξίμου» -εκεί δηλαδή που στεγάζονται συνήθως τα γραφεία Τύπου των κυβερνήσεων- της περιόδου 2015-2019.

Επίσης, τα ίδια πρόσωπα δεν ξεχνάνε ότι είναι η δεύτερη φορά που αποχωρεί από συνέντευξη, επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις ή ο αντίλογος που άκουγε. Το ίδιο είχε πράξει και όταν βρέθηκε απέναντι στη Σίσσυ Χριστίδου, στο Mega, όπου πέταξε την επιστροφή σε ζωντανή μετάδοση. Και αυτό, γιατί ρωτήθηκε αν θα διαγράψει τον Χρήστη Σπίρτζη και τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Το ανησυχητικό για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τέτοιες αντιδράσεις, ενώ έχει αντιμετωπιστεί με τρόπο ιδιαιτέρως ευνοϊκό -κατά γενική ομολογία- από τα Μέσα Ενημέρωσης – και ιδιαίτερα από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Επίσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι αποφεύγει να δώσει συνεντεύξεις Τύπου -ακόμα και την καθιερωμένη διακαναλική συνέντευξη, πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση- για να μην αναγκαστεί να έρθει σε δύσκολη θέση από τις ερωτήσεις των διαπιστευμένων συντακτών που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ και τους οποίους αποφεύγει όπως με κάθε τρόπο.

«Καίει» την Κεντροαριστερά

Πάντως, όλα δείχνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να μείνει… μακριά και αγαπημένος, από τα υπόλοιπα κόμματα της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, που έχουν ως στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας. Έτσι, συνεχίζει πεισματικά να αρνείται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει αυτόνομος το προσκλητήριο στους προοδευτικούς ανθρώπους έχει ήδη δοθεί θα πάμε στο καταστατικό συνέδριο μας θα εκσυγχρονίσουμε τη δομή του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος στις επόμενες εθνικές εκλογές», σημείωσε στο Star ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Περιμένοντας το πόθεν έσχες Κασσελάκη

Μέσα σε αυτό το κλίμα, νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης προκαλεί το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο και δεν έχει κατατεθεί ακόμα, παρά τη ρητή δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα το πράξει πριν από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιστρέφοντάς του τις κατηγορίες περί αλαζονείας και θέτοντας ερωτήματα για την περιουσιακή του κατάσταση.

«Ο κύριος Κασσελάκης δεν έχει εκλεγεί πουθενά δεν έχει εκλεγεί καν διαχειριστής στην πολυκατοικία του. Εγώ εκλέγομαι 20 χρόνια βουλευτής με έχει τιμήσει ο ελληνικός λαός. 20 χρόνια καταθέτω πόθεν έσχες. Έχει ελεγχθεί», είπε ο πρωθυπουργός, στον ΑΝΤ1.

Όπως φαίνεται, τα κυβερνητικά πυρά προς τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν συντονισμένα, καθώς επίθεση εναντίον του εξαπέλυσαν τόσο ο Μάκης Βορίδης όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μάς έταξε σε όλους μας, και κυρίως στον ελληνικό λαό, ότι αυτήν την τρομερά επιτυχημένη του πορεία θα την αποτυπώσει κάπως στο πόθεν έσχες του. Έχουμε εκλογές. "Οσονούπω" λένε, πόσες φορές το έχετε ακούσει; Αυτή η συζήτηση τραβάει εδώ και μήνες. Δεν σας δημιουργεί και μια καχυποψία η μη εμφάνιση;», αναρωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης στον Σκάι.

«Γιατί ο κ.Κασσελάκης δεν θέλει να δώσει το Πόθεν Έσχες του; Γιατί θέλει κάτι να κρύψει. Ο νόμος ποτέ δεν είχε προβλέψει την περίπτωση τουρίστα που θα γίνει αρχηγός της αντιπολίτευσης», τόνισε στο ΟΝΕ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αν και οι ημέρες περνούν, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει καταθέσει ακόμα πόθεν έσχες, από την Κουμουνδούρου επιμένουν πως η δέσμευση του αρχηγού τους ισχύει κανονικά και πως θα το δώσει από τις ευρωκάλπες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή