Αρχηγοί σε βέρτιγκο: Τα φοβικά σύνδρομα Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

Ένας εκ των βασικών λόγων που δεν πρόκειται ποτέ να επέλθει η ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα είναι τα ίδια τα πρόσωπα των σημερινών προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Αρχηγοί σε βέρτιγκο: Τα φοβικά σύνδρομα Κασσελάκη – Ανδρουλάκη
INTIME.
2'

Κεντροαριστερά με Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη είναι όχι μόνο απίθανο, αλλά αδύνατο να υπάρξει. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει χημεία μεταξύ των δύο ανδρών, αλλά ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί δεν ελέγχουν ούτε καν τα κόμματά τους.

Η πολιτική ανασφάλεια από την οποία διακατέχονται έχει να κάνει σαφέστατα με το γεγονός ότι κανείς δεν πιστεύει ότι μπορούν να σταθούν ως εν δυνάμει πρωθυπουργοί, αλλά και από το γεγονός ότι και οι δύο ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική, πολιτική τους επιβίωση.

Με το ίδιο σθένος δηλώνουν και οι δυο ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουν την καρέκλα κι ότι θα κατέλθουν υποψήφιοι σε κάθε περίπτωση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τρέμει τον Αλέξη Τσίπρα σε σημείο που του έχει γίνει μόνιμος εφιάλτης και ο Νίκος Ανδρουλάκης τρέμει πρωτίστως τον Χάρη Δούκα και δευτερόντως τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξεφορτωθεί όλα τα στελέχη που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προέρχονται από την παλιά φρουρά του Αλ. Τσίπρα και ξεκινά ακόμα και απολύσεις (βλέπε Θανάσης Θεοχαρόπουλος) και ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές μετά την Κεντρική Επιτροπή που θα γίνει στο τέλος του μήνα.

Νομοτελειακά, δεν έχουν ελπίδες μακροημέρευσης στα κόμματά τους όσο κι αν προσπαθούν να διατηρήσουν εξ οφίτσιο αξιώματα. «Θα παραμείνω πρόεδρος αυτοδικαίως», δεν υπάρχει και θα το μάθουν σύντομα και ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Ανδρουλάκης.

Το μόνο που καταφέρνουν και οι δυο με την παράλληλη πορεία και διαδρομή τους είναι να φουσκώνουν τα ποσοστά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μπροστά τους φαντάζει το λιγότερο ως πολιτική όαση.

Αν μάλιστα συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση η αυτοδυναμία της ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή