Περνούν... ΣΥΡΙΖΑ από την νέα διάσπαση - «Μπούμερανγκ» για Κασσελάκη το πέπλο «αποτσιπροποίησης»

Σοβαρή εσωκομματική εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ 
Περνούν... ΣΥΡΙΖΑ από την νέα διάσπαση - «Μπούμερανγκ» για Κασσελάκη το πέπλο «αποτσιπροποίησης»
3'

Η επόμενη μέρα από την ευθεία επίθεση που πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι έμμεσες «απειλές» προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, βρίσκει την Κουμουνδούρου να περνάει... ΣΥΡΙΖΑ από τη νέα διάσπαση.

Την ίδια στιγμή μεγάλη είναι η συζήτηση για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο Mega διεμήνυσε ότι «η σύγκλιση δεν μπορεί να γίνει αμέσως και πρέπει να γίνει από κάτω».

«Πρώτα να φτιάξουμε το σπίτι μας, το Σεπτέμβριο έχουμε καταστατικό συνέδριο», ανέφερε σε άλλο σημείο, ενώ πρόσθεσε: «Σωστή η πρόταση Παππά για κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ αλλά πρόωρη» Αρνήθηκε πάντως να απαντήσει αν τα «καρφιά» Κασσελάκη αναφέρονταν στον Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ σχολιάζοντας τις «απολύσεις» στο κόμμα, όπως των Γιώργου Τσίπρα και Θανάση Θεοχαρόπουλου, είπε πως τελείωσαν οι συμβάσεις τους. «Μπήκε άλλος στη θέση του», είπε χαρακτηριστκά για την απομάκρυνση Γιώργου Τσίπρα

«Είμαστε το πιο δημοκρατικό κόμμα. Δεν έχουμε περιορίσει απόψεις», σχολίασε.

Δήλωσε δε «ανοιχτός σε προοδευτικές συνεργασίες, αλλά για να κάνεις συνεργασίες πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα για να προχωρήσουν», όπως εξήγησε.

Προ των πυλών η νέα διάσπαση

Μέσα στο κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, όταν και φούντωσαν οι διεργασίες στον προοδευτικό χώρο και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το «σήμα» πως αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση για όλες τις δυνάμεις που ανήκουν στην ευρύτερη παράταξη, τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθεια.

Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Βασιλειάδης, Διονύσης Τεμπονέρας, Διονύσης Καλαματιανός, Αντώνης Κοτσακάς, Χάρης Τσιόκας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης, έσπευσαν να συνταχθούν με τον πρώην πρωθυπουργό και τη θέληση της βάσης.

Η εκλογική αποτυχία, σε συνδυασμό με την απώλεια της πρωτοβουλίας από την πλευρά τους, έχουν προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην νέα ηγεσία και την ομάδα που βρίσκεται γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη. Και αυτό είναι εμφανές σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και εμφανέστατο στο κείμενο που δημοσίευσε, χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση και απειλές προς την πλευρά εκείνων που δεν συμμορφώνονται με τις δικές του βλέψεις. «Ανανέωση σημαίνει: μερικές καριέρες τελειώνουν, μερικές καριέρες αρχίζουν. C'est la vie...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επί της ουσίας, ζητάει από το κόμμα να του δώσει “λευκή επιταγή” για να το διαλύσει. Μια “επιταγή” που η κοινωνία απέρριψε», είπε στο Newsbomb.gr πολύπειρο στέλεχος του κόμματος, που διατηρεί εξαιρετική επικοινωνία με συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς.

Μάλιστα, αν ισχύσει η πρόθεση του να βάλει «όριο» στις βουλευτικές θητείες, τότε αυτόματα θα μείνει εκτός λίστας ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη. Όπως και οι Γιάννης Σαρακιώτης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Παύλος Πολάκης.

Φαίνεται, όμως, ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές δεν θα έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Και αυτό διότι όλα δείχνουν πως η «Φρουρά Τσίπρα» θα σηκώσει άμεσα το «γάντι» που της πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης και θα απαντήσει στις προκλήσεις του – «πυροδοτώντας» ακόμα πιο γρήγορες εξελίξεις.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή