Ανδρουλάκης Vs Δούκας: Σήμερα στις 11:00 η μητέρα των μαχών στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Μονομαχία στον πράσινο ήλιο - Σήμερα, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Caravel θα παιχτεί η πρώτη πράξη του δράματος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Ανδρουλάκης Vs Δούκας: Σήμερα στις 11:00 η μητέρα των μαχών στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ
EUROKINISSI.
2'

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι περίπατος για κανέναν. Αντίθετα είναι πολύ πιθανόν να μετατραπεί σε ρινγκ μεταξύ των διακδικητών, ειδικά αν δεν οριστεί ενα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι πολύωρη αφού ο αριθμός των στελεχών που θέλουν να πάρουν το λόγο είναι τεράστιος. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι πολύ πιθανό ο Νίκος Ανδρουλάκης να ζητήσει σε πρώτη φάση πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος και να ορίσει εκλογές είτε στα τέλη του Σεπτέμβρη είτε στις αρχές Οκτωβρίου.

Άπαντες αναμένουν σήμερα με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα, αλλά και ενδεχομένως των υπολοίπων διεκδικητών. Σε κάθε περίπτωση η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να εξελιχθεί σε προσωπικό poker μεταξύ των δύο κεντρικών πόλων, του Δούκα και του Ανδρουλάκη.

Αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν θεσμικά τότε είναι πολύ πιθανόν να δούμε σκληρές εντάσεις και αντιπαραθέσεις, ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος της δημιουργίας ευτράπελων από διάφορους φανατικούς παλαμοκροτητές...

Σήμερα είναι πολύ πιθανόν να καταθέσει και την υποψήφιότητα του ο Παύλος Γερουλάνος, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι πρόκειται να κάνουν η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Κατρίνης και η Μιλένα Αποστολάκη, τα ονόματα των οποίων έχουν ακουστεί για την κούρσα της διεκδίκησης.

Ένα ακόμα θρίλερ που θα προκύψει είναι αυτό με τη θέση του γραμματέα του κόμματος αφού ο Ανδρέας Σπυρόπουλος έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του σύμφωνα με πληροφορίες και φέρεται να έχει απομακρυνθεί με δική του πρωτοβουλία από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην Κεντρική Επιτροπή δεν θα βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος προτίμησε να πάει στη Σάμο για το ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης.

Να προσθέσουμε ότι στο παρασκήνιο κυκλοφορεί και ως φήμη μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου αν και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει επίσημα από κάποια πληροφόρηση.

Σημειώνεται ότι στη νέα δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε την Παρασκευή (Interview) ο δήμαρχος Αθηναίων εμφανίζεται να προηγείται ελαφρώς του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ ακολουθεί σε μικρή απόσταση ο Παύλος Γερουλάνος.

Κατά την μέτρηση, το πιο «δύσκολο» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να έχει απέναντί του ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Χάρη Δούκα (18,3%), τον Παύλο Γερουλάνο (10,4%) και τρίτο τον Ν. Ανδρουλάκη με ποσοστό 7,4%. Επιπλέον η συντριπτική πλειοψηφία 72,2% θέλει άμεσα εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή