Θρίλερ οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Μπροστά ο Ανδρουλάκης - Δεύτερος ο Δούκας

Δημοσκόπηση GPO για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ποιος προηγείται στην κούρσα για την ηγεσία
Θρίλερ οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Μπροστά ο Ανδρουλάκης - Δεύτερος ο Δούκας
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
5'

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης εκκινεί από θέση ισχύος στην κούρσα της εσωτερικής αναμέτρησης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO. Ακολουθούν Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος.

Σημαντικό προβάδισμα φαίνεται να αποκτά ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει της κρίσιμης εσωκομματικής κάλπης, ο οποίος σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά, είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με αρκετά μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπος, συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό 39,4%. Ακολουθεί ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με 22,3% και ο Παύλος Γερουλάνος με 19,9%. Στην τέταρτη θέση είναι η Μιλένα Αποστολάκη με 7,9% και, τέλος, ο Μιχάλης Κατρίνης με 5%.

Σχετικά με τον αντίκτυπο των πρόσφατων ευρωεκλογών, το 71,8% του συνόλου αποτιμά αρνητικά το αποτέλεσμα, το 46% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό, ενώ το 52% πιστεύει ότι, παρά τη μικρή εκλογική άνοδο, δεν επιτεύχθηκαν οι πολιτικοί στόχοι που είχαν τεθεί. Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση δεν συμπεριλαμβάνει τις υποψηφιότητες των Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννη Κανελλάκη, διότι δήλωσαν την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι αφότου είχε ξεκινήσει η παρούσα ερευνητική διαδικασία.

Στη μάχη των εντυπώσεων μπαίνουν σταδιακά όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που ξεκινούν περιοδείες σε όλη τη χώρα. Στη παρούσα συγκυρία οι κινήσεις των υποψηφίων έχουν περισσότερο αναγνωριστικό χαρακτήρα ενώ στο παρασκήνιο τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά για την προσέγγιση στελεχών και την επίτευξη ισχυρών συμμαχιών.

Ο Χάρης Δούκας βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Θεσσαλονίκη όπου είχε συνάντηση με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό στέκι νεολαίας. Ήταν μια καλά οργανωμένη συγκέντρωση όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την επόμενη μέρα στο Κίνημα αλλά και να πάρει και μια πραγματική γεύση από το "εκτός των αττικών τειχών” ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο αφού αναφέρθηκε στα φοιτητικά του χρόνια στο ΑΠΘ μίλησε για τα στοιχεία εκείνα που τον οδήγησαν στην απόφαση να πατήσει το κουμπί της υποψηφιότητας του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ “καρφώνοντας” εμμέσως τον Ν. Ανδρουλάκη “προήλθε μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Βλέπω ότι ο κόσμος γυρνάει την πλάτη του στην πολιτική. Και με –ή και με –οί. Το θεμελιώδες είναι ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Και νομίζω ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κυβερνητική κρίση, μπορεί να καταλήξει σε εθνική κρίση.Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποτελέσει την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, ενώνοντας όλους τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες. Και θα μου πει κανείς «αυτά είναι λόγια». Δεν είναι λόγια. Τα κάναμε πράξη. Το κάναμε πράξη στην Αθήνα και κερδίσαμε” και στρέφοντας το βλέμμα στην επόμενη μέρα υποστήριξε ότι “Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς κανέναν αποκλεισμό, ανοιχτό σε όλους τους πολίτες”ζωντανή […] Δίνουμε μάχες για τα πιστεύω μας, την ατζέντα μας και τις αξίες μας. Δε δίνουμε μάχες για να πάρουμε μία καρέκλα”.

Κύκλο περιοδειών ανά την Ελλάδα ανοίγει και ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος την Πέμπτη βρέθηκε στην Κρήτη και ήδη οργανώνει εξόρμηση στην Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Γερουλάνος έχει ξεκινήσει ήδη και τη συλλογή των 5000 - τουλάχιστον- υπογραφών που απαιτεί το καταστατικό για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξακολουθεί να κινείται θεσμικά και να μη βιάζεται να μπει στην αρένα του εσωκομματικού ανταγωνισμού. Την Παρασκευή επισκέφθηκε την επιτροπή Ανταγωνισμού στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα ότι προτεραιότητα του είναι τα προβλήματα των πολιτών. “Το κόστος ζωής είναι δυσανάλογο σε σχέση με τα εισοδήματα εκατομμυρίων πολιτών στη χώρα μας […]Δυστυχώς, η Κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολύ. Δεν έδειξε το σθένος να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που αισχροκερδούν εδώ και τέσσερα χρόνια στην πλάτη του ελληνικού λαού¨” δήλωσε αμέσως μετά. Ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να ακολουθεί μια τακτική που παραπέμπει σε ανασύνταξη δυνάμεων και να μην σηκώνει το γάντι των ρητορικών προκλήσεων, δεν σημαίνει το ίδιο όμως με τους συνυποψήφιους του."Όλοι μας ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο μας. Το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν απογοήτευση. Αυτό μεταφέραμε. Αυτή δεν είναι η δουλειά μας ως βουλευτών, ως στελεχών; Δεν ταιριάζουν στο ΠΑΣΟΚ ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα” δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε “Φοβάμαι μην συνηθίσουμε στην ιδέα ενός κόμματος του 13%, που θα παλεύει για τη δεύτερη θέση”.

Η Μιλένα Αποστολάκη επιχειρεί στοχευμένες δημόσιες παρεμβάσεις ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί συναντήσεις, και με συνδικαλιστικούς φορείς για τη διαμόρφωση των προγραμματικών της προτάσεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή