ΗΠΑ: Λιγότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στην Ουάσινγκτον - Τι συζήτησαν

Περί των 40-45 λεπτών διήρκεσε η συνάντηση των δύο ηγετών στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.  

ΗΠΑ: Λιγότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στην Ουάσινγκτον - Τι συζήτησαν
2'

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.

24-07-10_0046__DPC3818.jpg

Η σημερινή ήταν η πέμπτη τους συνάντηση εντός των τελευταίων 12 μηνών.

24-07-10_0049__DPD3053.jpg

Σημειώνεται πως οι δύο ηγέτες αποχώρησαν μαζί από τη συνεδρίαση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ και κατευθύνθηκαν στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η διμερής συνάντηση.

Οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε μια επισκόπηση των διμερών σχέσεων και ειδικότερα της διαδικασίας επαναπροσέγγισης, με στόχο τη διατήρηση των διαύλων επικοινωνίας.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Μάλιστα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο αμοιβαίο όφελος από τη διατήρηση του κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις. Επίσης, συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου διπλασιασμού των διμερών εμπορικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 50 χρόνων από την εισβολή. Πενήντα χρόνια από την τραγωδία του 1974 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Επίσης, συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών και οι διπλωματικοί σύμβουλοι των δύο ηγετών Άννας- Μαρίας Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

24-07-10_0052__DPD3096.jpg

Από τις δύο πλευρές είχε συμφωνηθεί να μην υπάρξουν δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης.

Μιλώντας σε εκδήλωση αμερικανικού think tank ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα θετικά βήματα, μιλώντας μεν για «ύφεση» επισημαίνοντας δε τον τουρκικό αναθεωρητισμό.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή