Όλοι εναντίον του Κασσελάκη – Τα πολλαπλά μέτωπα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Παρά το γεγονός ότι οι διαφωνίες με τον Παύλο Πολάκη είχαν αρχίσει να διαφαίνονται εδώ και μήνες, ουδείς πίστευε ότι ο χανιώτης βουλευτής θα αμφισβητούσε ανοιχτά το πολιτικό του «τέκνο»

Όλοι εναντίον του Κασσελάκη – Τα πολλαπλά μέτωπα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
4'

Επί έντεκα ολόκληρους μήνες, ο Στέφανος Κασσσελάκης έσπειρε «ανέμους» και από ότι φαίνεται, ήρθε η ώρα που θα «θερίσει θύελλες». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια του να καταστεί «μονάρχης» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει στρέψει απέναντι του ένα τεράστιο μέρος του στελεχιακού δυναμικού.

Ακόμα και τους μέχρι πρότινος συμμάχους του. Τα πεπραγμένα του οδηγούν την Κουμουνδούρου σε μονοψήφια δημοσκοπικά ποσοστά και σε πλήρη πολιτική ανυποληψία, ενώ τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που κάνει την «καρέκλα» του να «τρέμει».

Μέτωπο με τον Πολάκη

Παρά το γεγονός ότι οι διαφωνίες με τον Παύλο Πολάκη είχαν αρχίσει να διαφαίνονται εδώ και μήνες, ουδείς πίστευε ότι ο χανιώτης βουλευτής θα αμφισβητούσε ανοιχτά το πολιτικό του «τέκνο». Πλέον, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σε πρώτη φάση, στην Κεντρική Επιτροπή, θα επιχειρήσει να τον ρίξει από την ηγεσία και στη συνέχεια να τη διεκδικήσει για τον εαυτό του.

Προφανώς και η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όμως, το Newsbomb.gr σας είχε εγκαίρως και σε ανύποπτο χρόνο ενημερώσει για τον βαθύτατο προβληματισμό του Παύλου Πολάκη, σχετικά με το που βαδίζει το κόμμα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνος έφερε τον Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου. Εκείνος του βρήκε το «παραθυράκι» και τις υπογραφές των μελών της Κεντρικής Επιτροπής για να είναι υποψήφιος. Εκείνος του παραχώρησε τον μηχανισμό του για να κάνει εσωκομματικές εκλογές.

Εκείνος από προσωπικό «γινάτι» τον άφησε να συμπεριφέρεται ως «πασάς στα Γιάννενα», στρεφόμενος εναντίον συντρόφων του με τεράστια ιστορία στον χώρο.

Τώρα θα επιχειρήσει να «διορθώσει» -εν μέρει- το λάθος του, ανατρέποντας τον από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, η ζημιά έχει ήδη γίνει. Και από ότι φαίνεται, είναι μη αναστρέψιμη.

Μέτωπο με τους «87»

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης διακρίθηκε για τρία πράγματα. Την υπεροψία στη συμπεριφορά του, τη ξένη προς την Αριστερά και συντηρητική -και σε πολλές περιπτώσεις ξένη ακόμα και με τον φιλελεύθερο χώρο- πολιτική αντίληψη των πραγμάτων και φυσικά την εμμονή μου με το lifestyle.

Όπως ήταν λογικό, όλα τα παραπάνω σύντομα δημιούργησαν μια νέα αντιπολιτευόμενη ομάδα στο κόμμα. Και εκείνος βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει έναν νέο «εσωκομματικό εχθρό», μια νέα ομάδα «υπονομευτών». Μόνο που αυτή τη φορά ήταν επικεφαλής του ο Αλέξης Τσίπρας!

Δηλαδή, ο άνθρωπος -που κατά τον Κασσελάκη- «υπονόμευαν» οι προηγούμενοι «υπονομευτές», που εκείνος κέρδισε για να σταματήσει την «υπονόμευση» προς τον Τσίπρα και προς τον ίδιο. Αν μπερδευτήκατε με αυτό που διαβάσατε, δεν έχετε κάποιο πρόβλημα αντίληψης…

Σημασία είχε ότι για να κάνει πράξη τα σχέδια του, έπρεπε να συγκρουστεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Και επειδή ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα τον καθιστούσε ποτέ, μα ποτέ συνομιλητή του, εκείνος αποφάσισε να τσακώνετε με τα στελέχη που έχουν τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος, ως σημείο αναφοράς.

Όλα δείχνουν ότι και εκείνοι θα συνταχτούν μαζί με τον Πολάκη -έστω και διά της πλαγίου- με σκοπό να «εκθρονίσουν» τον Στέφανο Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που θα έπρεπε να είχαν κάνει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τον Νοέμβριο του 2023.

Όταν και ο εξ Αμερικής ορμώμενος επιχειρηματίας, ως πρόεδρος του κόμματος, ταπείνωνε από το βήμα έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο, μιλώντας για «πουμαρό» και χαρακτήριζε «Πέμπτη Φάλαγγα» -ανάμεσα σε άλλους- τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Μέτωπο με τους πρώην συμμάχους

Εναντίον του στρέφονται και οι παλιοί του σύμμαχοι, όπως οι ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Φαραντούρης. Δηλαδή, πρόσωπα που του έδωσαν χείρα βοηθείας πολλές φορές σε αυτό το παράξενο έτος. Πλέον, όμως, ακόμα και για αυτούς, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Επομένως, δεν προκαλεί καμία εντύπωση που στοιχίζονται στο αίτημα για προσφυγή στη βάση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή