Σπίρτζης: «Ο Κασσελάκης συνεχώς διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πολιτική βάση - Να φύγει!»

Νέα επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης

Σπίρτζης: «Ο Κασσελάκης συνεχώς διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πολιτική βάση - Να φύγει!»
INTIME NEWS
7'

Δριμεία επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο MEGA, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει άμεσα.

«Παρακολουθήσαμε μια τακτική που δεν θυμίζει σε τίποτα ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό εντάθηκε μετά τις ευρωεκλογές. Όσοι έχουμε διαπαιδαγωγηθεί και μεγαλώσει πολιτικά σε δημοκρατικά κόμματα, ήταν καθήκον μου να ασκήσω αυτή την κριτική, δεν το μετανιώνω, ούτε πρόκειται να πάρω πίσω αυτή την κριτική που έκανα θα την εντείνω κιόλας. Δεν ευθύνεται μόνο ο Κασσελάκης για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ηγετική ομάδα. Δεν είναι μόνος του ο κ. Κασσελάκης. Και ο Πολάκης και ο Παππάς έχουν βαρύτατες ευθύνες γι΄ αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε.

Και συνέχισε ο κ. Σπίρτζης: «Αντί να κάνουμε αντιπολίτευση, δημιουργείται εσωστρέφεια συνεχώς για να εξυπηρετείται η ΝΔ, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν. Με αυτή την τακτική σιγοντάρεται ο Μητσοτάκης. Αντί να ασχολούμαστε με μία σειρά από ζητήματα, που βρίζει όλος ο ελληνικός λαός την κυβέρνηση και γι’ αυτό και δημοσκοπικά έχει φτάσει στο 21%, αντί να κάνουμε αυτή την δουλειά, δημιουργεί εσωστρέφεια, συνεχή. Μια είναι στην Αμερική και κάνει ανάρτηση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Όσοι είναι αυτή την στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, στη συντριπτική πλειοψηφία ψήφισε και στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη».

Για τον Σωκράτη Φάμελλο, και την «καρατόμησή» του από επικεφαλής της ΚΟ: «Άνοιξε το στόμα του 11 μήνες και έκανε κριτική ο Σωκράτης Φάμελλος; Δεν τον στήριξε στο τελευταίο συνέδριο, που έγινε αρένα και όχι συνέδριο θέσεων; Του έκανε την παραμικρή κριτική; Βεβαίως έχει δικαίωμα. Δεν έχει δικαίωμα να διχάσει συνεχώς τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα χωρίς πολιτική βάση. Δεν έχει δικαίωμα να εκφράζεται προσβλητικά για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει δικαίωμα οι υποστηρικτές του να λειτουργούν σαν φράξια υποστηρικτών έξω από το καταστατικό και όσα προβλέπει, για να διαγράψουν όποιον εκφράζει την πολιτική του άποψη. Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα γιατί αυτός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για τα εσωκομματικά: «Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κασσελάκης στο κόμμα που είναι πρόεδρος, είναι να φύγει χωρίς να πάει εκλογές, έχει αποτύχει, διαιρεί συνέχεια το κόμμα. εκφράζει άλλες θέσεις. Για παράδειγμα, έχει υιοθετήσει ποτέ κόμμα του προοδευτικού κόσμου, ότι το ΝΑΤΟ είναι μία ιερή αμυντική συμμαχία; Έχει ακουστεί ποτέ αυτό από το ’74 και μετά; Έχει ασπαστεί ποτέ κανείς από εμάς ότι κυριαρχεί το τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», που είναι χουντικό τρίπτυχο; Και όχι το τρίπτυχο του Πολυτεχνείου ή της 3ης Σεπτεμβρίου; Έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος που να στοχοποιεί τα στελέχη ή τα πρώην στελέχη του; η διαπλοκή στηρίζει όποιον θέλει να διατηρήσει τον Κυριακό Μητσοτάκη και την ΝΔ στην κυβέρνηση και όποιον λειτουργεί έτσι».

«Αντί να είμαστε στην Θεσσαλονίκη, θα είμαστε στην ΚΟ. Όφειλε να έχει πει τις προτάσεις του ο Κασσελάκης, αλλά δεν έχει φέρει τίποτα, καμία πρόταση. ποιες αλλαγές θέλει να κάνει; Αν οι αλλαγές που θέλει να κάνει είναι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι πχ. το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία και αυτό περάσει από την ΚΟ, προφανώς και θα φύγω. Η επιτροπή Δεοντολογίας με τις μεθοδεύσεις που έχουν γίνει θα αποδείξει αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δημοκρατικό κόμμα, ή αν ακόμη και την επιτροπή Δεοντολογίας την έχει εργαλειοποιήσει ο Στέφανος Κασσελάκης και έχουμε υποστεί μια συνολική μετάλλαξη», κατέληξε ο κ. Σπίρτζης.

Τα πολλαπλά μέτωπα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

πί έντεκα ολόκληρους μήνες, ο Στέφανος Κασσσελάκης έσπειρε «ανέμους» και από ότι φαίνεται, ήρθε η ώρα που θα «θερίσει θύελλες». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια του να καταστεί «μονάρχης» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει στρέψει απέναντι του ένα τεράστιο μέρος του στελεχιακού δυναμικού.

Ακόμα και τους μέχρι πρότινος συμμάχους του. Τα πεπραγμένα του οδηγούν την Κουμουνδούρου σε μονοψήφια δημοσκοπικά ποσοστά και σε πλήρη πολιτική ανυποληψία, ενώ τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που κάνει την «καρέκλα» του να «τρέμει».

Μέτωπο με τον Πολάκη

Παρά το γεγονός ότι οι διαφωνίες με τον Παύλο Πολάκη είχαν αρχίσει να διαφαίνονται εδώ και μήνες, ουδείς πίστευε ότι ο χανιώτης βουλευτής θα αμφισβητούσε ανοιχτά το πολιτικό του «τέκνο». Πλέον, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σε πρώτη φάση, στην Κεντρική Επιτροπή, θα επιχειρήσει να τον ρίξει από την ηγεσία και στη συνέχεια να τη διεκδικήσει για τον εαυτό του.

Προφανώς και η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όμως, το Newsbomb.gr σας είχε εγκαίρως και σε ανύποπτο χρόνο ενημερώσει για τον βαθύτατο προβληματισμό του Παύλου Πολάκη, σχετικά με το που βαδίζει το κόμμα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνος έφερε τον Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου. Εκείνος του βρήκε το «παραθυράκι» και τις υπογραφές των μελών της Κεντρικής Επιτροπής για να είναι υποψήφιος. Εκείνος του παραχώρησε τον μηχανισμό του για να κάνει εσωκομματικές εκλογές.

Εκείνος από προσωπικό «γινάτι» τον άφησε να συμπεριφέρεται ως «πασάς στα Γιάννενα», στρεφόμενος εναντίον συντρόφων του με τεράστια ιστορία στον χώρο.

Τώρα θα επιχειρήσει να «διορθώσει» -εν μέρει- το λάθος του, ανατρέποντας τον από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, η ζημιά έχει ήδη γίνει. Και από ότι φαίνεται, είναι μη αναστρέψιμη.

Μέτωπο με τους «87»

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης διακρίθηκε για τρία πράγματα. Την υπεροψία στη συμπεριφορά του, τη ξένη προς την Αριστερά και συντηρητική -και σε πολλές περιπτώσεις ξένη ακόμα και με τον φιλελεύθερο χώρο- πολιτική αντίληψη των πραγμάτων και φυσικά την εμμονή μου με το lifestyle.

Όπως ήταν λογικό, όλα τα παραπάνω σύντομα δημιούργησαν μια νέα αντιπολιτευόμενη ομάδα στο κόμμα. Και εκείνος βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει έναν νέο «εσωκομματικό εχθρό», μια νέα ομάδα «υπονομευτών». Μόνο που αυτή τη φορά ήταν επικεφαλής του ο Αλέξης Τσίπρας!

Δηλαδή, ο άνθρωπος -που κατά τον Κασσελάκη- «υπονόμευαν» οι προηγούμενοι «υπονομευτές», που εκείνος κέρδισε για να σταματήσει την «υπονόμευση» προς τον Τσίπρα και προς τον ίδιο. Αν μπερδευτήκατε με αυτό που διαβάσατε, δεν έχετε κάποιο πρόβλημα αντίληψης…

Σημασία είχε ότι για να κάνει πράξη τα σχέδια του, έπρεπε να συγκρουστεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Και επειδή ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα τον καθιστούσε ποτέ, μα ποτέ συνομιλητή του, εκείνος αποφάσισε να τσακώνετε με τα στελέχη που έχουν τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος, ως σημείο αναφοράς.

Όλα δείχνουν ότι και εκείνοι θα συνταχτούν μαζί με τον Πολάκη -έστω και διά της πλαγίου- με σκοπό να «εκθρονίσουν» τον Στέφανο Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που θα έπρεπε να είχαν κάνει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τον Νοέμβριο του 2023.

Όταν και ο εξ Αμερικής ορμώμενος επιχειρηματίας, ως πρόεδρος του κόμματος, ταπείνωνε από το βήμα έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο, μιλώντας για «πουμαρό» και χαρακτήριζε «Πέμπτη Φάλαγγα» -ανάμεσα σε άλλους- τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Μέτωπο με τους πρώην συμμάχους

Εναντίον του στρέφονται και οι παλιοί του σύμμαχοι, όπως οι ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Φαραντούρης. Δηλαδή, πρόσωπα που του έδωσαν χείρα βοηθείας πολλές φορές σε αυτό το παράξενο έτος. Πλέον, όμως, ακόμα και για αυτούς, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Επομένως, δεν προκαλεί καμία εντύπωση που στοιχίζονται στο αίτημα για προσφυγή στη βάση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή