ΣΥΡΙΖΑ: Αύριο η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

«Κλείδωσε» για αύριο (08/09) η διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί της προτάσεως μομφής κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Αύριο η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη
INTIME.
1'

Ολοκληρώθηκε η σημερινή (07/09) «μαραθώνια» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με την απόφαση του προεδρείου για διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί της προτάσεως μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη αύριο το πρωί, Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου.

Παρ’ ότι οι «87» και ο Παύλος Πολάκης (που κατέθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος) επέμειναν να συνεχισθούν απόψε οι διαδικασίες, η απόφαση του προεδρείου ήταν η τελεσίδικη κι έτσι, θα υπάρξει… νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» των εσωκομματικών διαβουλεύσεων και εντάσεων.

Βάσει του καταστατικού, απαιτούνται 148 ψήφοι για να περάσει η πρόταση μομφής. Όμως, καθίσταται σαφές πως εφόσον ο Στέφανος Κασσελάκης χάσει την πλειοψηφία, το κλίμα «βαραίνει» επικίνδυνα για εκείνον.

Ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνώρισε μία πρώτη ήττα επί της διαδικασίας, όταν 122 μέλη τάχθηκαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας, όπως ζητούσαν οι «87», ενώ, 86 μέλη ψήφισαν υπέρ της φανερής (αίτημα της πλευράς Κασσελάκη). Ακόμη, υπήρξαν 4 λευκά. Συνολικά 83 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής απουσίαζαν, όπερ σημαίνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εξακολουθεί να είναι ανοικτό.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή