Πέτρος Παππάς: Αν βγει πρόεδρος ο Πολάκης, θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Πέτρος Παππάς σχολιάζοντας την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη και τις εκλογές για νέο πρόεδρο

Πέτρος Παππάς: Αν βγει πρόεδρος ο Πολάκης, θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ
2'

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία κατάσταση προβληματική που πηγάζει από ένα καταστατικό. Ο πρόεδρος δεν μπορεί να ασκήσει τις αρμοδιότητές του, δεν μπορεί να διαγράψει στελέχη», είπε ο Πέτρος Παππάς για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντάς την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εκλεγεί πρόεδρος ο Παύλος Πολάκης.

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΚΕ ο βουλευτής Κιλκίς μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στη λειτουργια του κόμματος και πώς οι διαδικασίες καθυστερούν τις αποφάσεις, που κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πολύ καιρό πριν προκειμένου να αποφευχθεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τώρα το κόμμα.

«Δεν μπορεί να καθυστερεί αυτή η διαγραφή, να μην συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας γιατί έχει αυτή τη βαριά λειτουργία, δεν είναι σοβαρό κόμμα της αστικής δημοκρατίας αυτό», είπε αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη και την υπόθεση διαγραφής του από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παράλληλα επανέλαβε ότι σε περίπτωση που στις επερχόμενες εκλογές για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγεί ο βουλευτής Χανίων, ο ίδιος θα αποχωρήσει από το κόμμα. «Προφανώς θα φύγω. Είναι θεμελιακό για την αριστερά να πιστεύουμε στην ισότητα όλων των ανθρώπων και ο κύριος Πολάκης έχει μία άλλη στάση στο θέμα».

«Αυτή τη στιγμή η ΚΕ είναι διχασμένη - ίσως και τριχασμένη - και είναι πολύ δύσκολο να το επικοινωνήσουμε στην κοινωνία. Πρέπει να κάνουμε αντιπολίτευση, να συζητήσουμε όλα τα θέματα. Πρέπει να δούμε το επόμενο πολιτικό σχέδιο», σχολίασε ακόμη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί σε μία σύγχρονη δημοκρατική παράταξη», είπε ενώ έκανε λόγο για ένα «νοσηρό κόμμα» που «δεν κατάφερε ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας να φτιάξει, προσπάθησε και εκείνος και ο Στέφανος Κασσελάκης».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή