Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα: Οι σκέψεις για την επόμενη ημέρα - Η θέση του για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου βρίσκεται υπό κατάρρευση και το όνομα του Αλέξη Τσίπρα μνημονεύεται ολοένα και περισσότερο.

Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα: Οι σκέψεις για την επόμενη ημέρα - Η θέση του για τον ΣΥΡΙΖΑ
3'

«Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω». Αυτή η παροιμία του θυμόσοφου ελληνικού λαού έβρισκε την πλήρη εφαρμογή κάποτε στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν η λαίλαπα Κασσελάκη σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της οδηγώντας σε κατρακύλα το πάλαι ποτέ κόμμα διακυβέρνησης, στην 5η θέση δημοσκοπικά.

Κάπως έτσι, από τον Ιούνιο του 2023, οπότε και ο Στέφανος Κασσελάκης ο ΣΥΡΙΖΑ τα είδα... όλα στην κυριολεξία. Διασπάσεις, διαγραφές, επαναφορές, νέες διαγραφές, σκάνδαλα και μηδέν πολιτικός λόγος ενώ κάθε Συνέδριο ήταν ένα νέο σόου που οι αντίπαλες παρατάξεις και οι ψηφοφόροι (λίγοι που απέμειναν) έβλεπαν με χαμόγελο και όχι ευτυχίας.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην ιστορική Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης κρίθηκε έκπτωτος με 163 ψήφους υπέρ της πρότασης μομφής αλλά και άπειρες κραυγές που ακούγονταν από πάσα κατεύθυνση, εκλιπαρώντας τον να φύγει για να παραμείνει το κόμμα σε τροχιά, έστω, αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης, ως άλλος Νέρωνας, στον ένα χρόνο διακυβέρνησής του έβλεπε ανθρώπους με κουκούλες, Τσιπρικούς, εχθρούς παντού και του έφταιγαν όλοι εκτός από τον ίδιο που δεν παρουσίασε ποτέ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ένα σχέδιο απλό. Ένα πολιτικό σχέδιο.

Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλές ώρες από την δήλωση-σοκ του Γιάννη Ραγκούση πως «οι εξαγγελίες Κασσελάκη ήταν ψέματα και αν έβγαινε πρωθυπουργός η χώρα θα είχε... φαλιρίσει σε μια ημέρα».

Κάπως έτσι, άπαντες αναμένουν την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα. Του ιστορικού ηγέτη της Κεντροαριστεράς, ο οποίος αποχώρησε αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την ήττα στις εκλογές του 2023, πράττοντας ότι θα έκανε ένας πραγματικός αρχηγός μετά από μια ήττα.

Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα

Οι παροικούντες τη... Κουμουνδούρου αναμένουν ένα νεύμα. Μια τοποθέτηση του ανθρώπου που πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα, το οποίο πάλευε να βρεθεί στα έδρανα της Βουλής και το οδήγησε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και την πρωθυπουργική κατοικία.

Ακόμη και οι πολιτικοί αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα ποτέ δεν παραγνώρισαν τις προοδευτικές του ιδέες και το ηγετικό του χαρακτήρα του, αντίθετα φυσικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος αν έχει την αποδοχή 10 ατόμων στην Κουμουνδούρου είναι ζήτημα...

Ο πρώην πρωθυπουργός από την ημέρα που παραιτήθηκε δεν έχει λάβει θέση παρά μόνο δυο φορές για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ:

-Η πρώτη ήταν στις 22 Φεβρουαρίου όταν με επιστολή του ζήτησε εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν από το επεισοδιακό συνέδριο, ώστε τα μέλη να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Στέφανο Κασσελάκη

-Η δεύτερη ήταν στις 28 Ιουνίου, όταν κύκλοι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό διέψευσαν με κάθε τρόπο τις χυδαιότητες Κασσελάκη, σύμφωνα με τις οποίες δεν βοήθησε οικονομικά την εφημερίδα «Αυγή», η οποία επί του νυν (αλλά πλέον έκπτωτου) προέδρου είδε το λουκέτο να την απειλεί.

Τι σκέφτεται όμως ο Αλέξης Τσίπρας;

Είναι κοινή παραδοχή ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος κάτω από την ομπρέλα του οποίου, η Κεντροαριστερά μπορεί να ενωθεί και να μετατραπεί σε ένα ισχυρό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ουδείς.

Κύκλοι, ωστόσο, προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό είναι απόλυτα ξεκάθαροι: Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να κρατά ουδέτερη στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζουν χαρακτηριστικά δε, πως ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι οποιαδήποτε παρέμβασή του αυτήν τη στιγμή θα επηρεάσει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και η απόφασή του θα παραμείνει αμετάβλητη.

Το τι θα συμβεί στο μέλλον; Άγνωστο...

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή