F.T: Ψηφίζουν...Σαμαρά!

"Κίνδυνος Ελλάς» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής έκδοσης των Financial Times. Δίπλα στον τίτλο μια βόμβα περιτυλιγμένη με την ελληνική σημαία και με το φιτίλι της να έχει ανάψει.

Υπότιτλος: «η Ευρώπη τρέμει μπροστά στις μοιραίες εκλογές». Στο πρωτοσέλιδο υπάρχει σύσταση προς τους ψηφοφόρους, στα ελληνικά και τα γερμανικά, να αντισταθούν στο «δημαγωγό», να ψηφίσουν θαρραλέα και όχι οργισμένα. Η εφημερίδα προχωρεί και σε συγκεκριμένες υποδείξεις.

«Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας» καταλήγει το δημοσίευμα.