Φ. Κουβέλης: Eκτός τόπου και εκτός χρόνου οι εμμονές σε απολύσεις

ην ανάγκη να απελευθερωθούν άμεσα πόροι για αναπτυξιακά έργα, να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις, να ανοίξουν δουλειές και να υπάρξουν έκτακτα μέτρα υποστήριξης των ανέργων υπογράμμισε, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Φ. Κουβέλης: Eκτός τόπου και εκτός χρόνου οι εμμονές σε απολύσεις
1'

Αναφερόμενος στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών, αλλά και ρυθμίσεις διευκόλυνσης για όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ μαζεμένες υποχρεώσεις ετών, τονίζοντας ότι «άλλο είναι η αδυναμία καταβολής φόρων και άλλο η φοροδιαφυγή».

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο θέμα της αναδιοργάνωσης του κράτους, επισημαίνοντας ότι πρέπει να προωθηθεί αποφασιστικά η διοικητική μεταρρύθμιση, για ένα κράτος μικρότερο, νοικοκυρεμένο, αποτελεσματικό και λειτουργικό, χωρίς σπατάλες και εστίες διαφθοράς.

Τάχθηκε δε εκ νέου κατά των απολύσεων στο δημόσιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου, αφού με το σχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μειώνεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι «στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στον ευρωπαϊκό νότο, οφείλουμε όλοι, και εδώ και στις Βρυξέλλες, να αντιληφθούμε ότι η πολιτική σταθερότητα πρέπει να θεμελιωθεί στην κοινωνική συνοχή».

«Πρέπει η πολιτική να στέρξει τους αδύναμους με ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και να ανοίξει, επιτέλους, η αναπτυξιακή πορεία. Οι δανειστές της χώρας οφείλουν να αντιληφθούν ότι είναι και εταίροι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή