Ν.Δ.: Προσυνεδριακές γκρίνιες και ευτράπελα στην Αχαΐα

Δημοσίευμα πατρινής εφημερίδας σκιαγραφεί όσα συμβαίνουν στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας εν όψει του συνεδρίου, την άλλη εβδομάδα

Με αφορμή όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας «βράζει»! Καθημερινά ο γραμματέας του κόμματος κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης λαμβάνει διάφορα μηνύματα από όλη την Ελλάδα που δείχνουν πως το συνέδριο, την επόμενη εβδομάδα, θα κρίνει την περαιτέρω πολιτική πορεία τόσο της κυβέρνησης, όσο και του πρώτου κόμματος σε κοινοβουλευτική ισχύ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός που σημειώθηκε σήμερα με αφορμή ρεπορτάζ σχετικώς με τις πρόσφατες εκλογές συνέδρων για το συνέδριο της ΝΔ, από τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα «Κόσμος της Πάτρας».

Εκτός από τα ευτράπελα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, για πρώτη φορά στην ιστορία δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα με σταυρούς και αριθμό όσων ήταν εγγεγραμμένοι και όσοι ψήφισαν! Παρά την αποχή και τα άκυρα, πρώτος σε ψηφοδέλτια ήταν ο κ. Κ. Καραμανλής!

Ακολουθούσε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος όπως είναι γνωστό παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας όταν απαιτήθηκε να κάνει το καλό παιδί στην τρόικα και στη συνέχεια διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, στο όνομα του κ. Νικολόπουλου κάποιοι σχεδίασαν τον πυρσό, όπως γράφει η εφημερίδα της Πάτρας. Σε επτά άκυρα ψηφοδέλτια κάποιοι έγραψαν «Ελλάς – Ελλάς, Αντώνη μάς πουλάς» κι άλλα παρόμοια του ιδίου ύφους.

Τέλος για πρώτη φορά -όπως καταγγέλεται- η καταμέτρηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ο αριθμός των προσελθόντων αμφισβείται εντόνως ακόμα και από αυτούς που έχουν απομείνει και πήγαν να ψηφίσουν. Κάποιοι σχολιάζουν μάλιστα ότι «οι καλές εποχές» που γινόταν χαμός πέρασαν ανεπιστρεπτί με ευθύνη της ηγεσίας!