Μέτωπο μεσογειακών χωρών για το μεταναστευτικό

Κοινή γραμμή με τη Μάλτα και την Ιταλία φαίνεται πως χαράζει η Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Μέτωπο μεσογειακών χωρών για το μεταναστευτικό
1'

Αν στην τριάδα προσθέσει κανείς και την Κύπρο, τότε για πρώτη φορά οι ευρωπαϊκές χώρες της Νοτιοανατολικής μεσογείου συγκροτούν ένα κοινό μπλοκ ζητώντας από τους βόρειους εταίρους λύση εδώ και τώρα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι χώρες της βόρειας Ευρώπης πάντως δε θέλουν ούτε να ακούν για μία νέα προσέγγιση, μιας και κρύβονται πίσω από τη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, αρνούμενοι να την αναθεωρήσουν. Σύμφωνα με αυτή, οποιοσδήποτε μετανάστης συλληφθεί στην Ευρώπη επιστρέφεται στη χώρα από την οποία εισήλθε σε ευρωπαϊκό έδαφος, κάτι που σημαίνει πως χιλιάδες εξαθλιωμένοι άνθρωποι εγκλωβίζονται σε Μάλτα, Ιταλία και Ελλάδα δημιουργώντας ανάλογα κοινωνικά ζητήματα. Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως έχει πλήρη ταύτιση απόψεων τόσο με τον Μαλτέζο Τζόζεφ Μουσκάτ, όσο και με τον Ιταλό Ενρίκο Λέτο.

Εντύπωση πάντως έκανε, το γεγονός πως οι δύο πρωθυπουργοί ζήτησαν να μάθουν πληροφορίες για το περιστατικό με τη μικρή Μαρία που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, δείγμα πως η υπόθεση έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή