Η μάχη της 4ης Νοέμβρη για την Κυβέρνηση

Οικονομικό επιτελείο και τρόικα αναμένεται να δώσουν την πιο σκληρή ίσως μάχη

Η μάχη της 4ης Νοέμβρη για την Κυβέρνηση
2'

Την προσεχή Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου, φθάνει στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικα προκειμένου να «συζητήσει» με την ελληνική κυβέρνηση την πορεία του δημοσιονομικού προγράμματος. Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας αναμένεται να πιάσουν δουλειά, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τη μεγάλη σύγκρουση της 4ης Οκτώβρη, ημέρα που τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικα αναμένεται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους κορυφαίους Υπουργούς αξιολογώντας την κατάσταση της χώρας.

Όπως επισημαίνει το real.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται διατεθειμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από τη δέσμευση τους πως δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, έχουν αποφασίσει ωστόσο να χαμηλώσουν τους τόνους αλλά σε καμία περίπτωση τις επιδιώξεις τους. Ο κυβερνητικός συνασπισμός άλλωστε, δε θα αντέξει σε καμία περίπτωση νέες περικοπές καθώς από τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες έχει διαφανεί αδυναμία να στηρίξουν νέα χαράτσια.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να δει σήμερα κατ' ιδίαν στις Βρυξέλλες Ευρωπαίους ηγέτες, μιας και το ελληνικό ζήτημα δε βρίσκεται στην ατζέντα των επίσημων συζητήσεων. Το κλίμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα έλεγε κανείς πως είναι ιδανικό έπειτα και από τις τελευταίες δηλώσεις σύγκρουσης με την τρόικα, ωστόσο από το κυβερνητικό επιτελείο υποστηρίζουν πως με δεδομένο ότι η χώρα μας ικανοποιεί τις δεσμεύσεις της, οφείλουν και οι Ευρωπαίοι να φερθούν ανάλογα χαλαρώνοντας τα "σχοινιά".

Ουσιαστικά, αυτό που αναμένεται να ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς είναι στήριξη και εμπιστοσύνη να προχωρήσει τις αλλαγές στη χώρα δίχως άλλα μέτρα, έχοντας ως βασικό του όπλο το πρωτογενές πλεόνασμα και τη γενικότερη άποψη πως η Ελλάδα αλλάζει πρόσωπο και συμμορφώνεται με τις δεσμεύσεις της. Θα υπενθυμίσει παράλληλα στους εταίρους, πως άλλος δρόμος δεν υπάρχει, μιας και στο εσωτερικό το αντιευρωπαϊκό μέτωπο δεν έχει κοπάσει αφήνοντας να εννοηθεί πως ένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θα τίναζε τα πάντα στον αέρα.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά η «Μητέρα των μαχών» με την τρόικα

Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς με «οδηγό» την προγραμματική συμφωνία

Δεν φείδεται προκλήσεων ο Όλι Ρεν!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή