«Η Ελλάδα δεν φοβάται απώλεια τουριστών - επενδύσεων από Ρωσία»

Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού αναμεταδίδεται από τα ρωσικά ΜΜΕ, που υπογραμμίζουν την εκτίμηση του Αντώνη Σαμαρά ότι οι κυρώσεις, που επιβάλλονται από την ΕΕ λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, δεν θα επηρεάσουν τις ελληνορωσικές σχέσεις, καθώς δεν θα μειωθεί η ροή Ρώσων τουριστών, ούτε θα μεταβληθεί η επιθυμία της Ρωσίας για επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα δεν φοβάται απώλεια τουριστών - επενδύσεων από Ρωσία»
1'

"Η σχέση που έχει οικοδομήσει η Ελλάδα ειδικά τα τελευταία χρόνια με τη Ρωσία δεν αλλάζει", είπε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στον τεράστιο αριθμό των Ρώσων τουριστών στη χώρα, που ξεπέρασε πέρυσι το 1,3 εκατομμύριο, εκτιμώντας ότι το ίδιο θα συμβεί τόσο εφέτος, όσο και στο μέλλον.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο δεδηλωμένη ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ουδεμία σχέση έχει αυτό με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ευρώπη επιμένει στην ακεραιότητά της, συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και κάνει έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης. Πρόσθεσε, δε, ότι στην Ουκρανία πρέπει να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις, ώστε να εγκαθιδρυθεί εκεί "πλήρης δημοκρατία, που δεν υπάρχει σήμερα". Σύμφωνα ειδικότερα με το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί το πιο σημαντικό για τη χώρα αυτή".

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε επίσης ότι "σημαντικότερο όλων είναι η δυνατότητα να αναπτύξεις ευρωπαϊκές πηγές ενέργειας, γιατί αυτό που σήμερα έχει καθηλώσει την Ευρώπη και έχει δημιουργήσει φτερά στη Ρωσία είναι το γεγονός ότι η Ρωσία μονοπωλεί τον τομέα της ενέργειας στην Ευρώπη".

Διαβάστε επίσης:

SOS: Επείγουσα η ανάγκη να διαφοροποιηθούμε γρήγορα!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή