Ομαδικά "γαλάζια" πυρά για την οικονομική πολιτική

"Η κυβέρνηση σπέρνει συνεχώς νέα μέτρα και θερίζει μαύρες τρύπες" ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας...

2'

"Η κυβέρνηση σπέρνει συνεχώς νέα μέτρα και θερίζει μαύρες τρύπες, που, όπως αποδεικνύει και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται", δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως:

-Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά. «Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού παρουσιάζεται αυξημένο κατά 7,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%! Μάλιστα, το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού είναι αυξημένο κατά 48,3% το πρώτο τρίμηνο του έτους… Ειδικότερα, το μήνα Μάρτιο, το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 7,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης.

-Τα έσοδα καταρρέουν. «Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 8,1% το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!Παρατηρείται, συνεπώς, μία υστέρηση 2 δισ. ευρώ έναντι του ετήσιου στόχου, ή κατά 1,4 δισ. ευρώ από το στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση για το τρίμηνο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

-Οι δαπάνες διογκώνονται. «Οι δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο».

-Το κράτος γίνεται οπαδός του κινήματος «Δεν πληρώνω». «Οι επιστροφές φόρων εμφανίζονται μειωμένες κατά 22%» τόνισε.

-Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει. «Οι δαπάνες του Προγράμματος εμφανίζονται μειωμένες κατά 55% το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση κατά 0,6%» πρόσθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο έτερος αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε πως βρισκόμαστε στον τρίτο συνεχόμενο μήνα που τα έσοδα αποκλείουν σημαντικά από τους στόχους.

Ο κ. Βρούτσης παρουσίασε στοιχεία που, όπως είπε, δείχνουν πως τα έσοδα κατακρημνίζονται "ως αποτέλεσμα μιας συρρικνωμένης οικονομίας που δημιουργήθηκε από την εφαρμογή μιας αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή