Γκρίνια για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Ενόχληση έχουν προκαλέσει στη «Συγγρού» τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα επόμενα ψηφοδέλτια...

2'

Ενόχληση έχουν προκαλέσει στη «Συγγρού» τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα επόμενα ψηφοδέλτια του κόμματος, αφού η ονοματολογία φαίνεται πως έχει προξενήσει εσωκομματικές αντιδράσεις, γκρίνιες και εντάσεις.

Η αναπαραγωγή ονομάτων δημιουργεί εκνευρισμό σε στελέχη και βουλευτές του κόμματος, ενώ όσοι δεν βλέπουν το ονοματεπώνυμό τους σε κάποιο δημοσίευμα αναζητούν την…εκ των έσω αιτία, γεγονός που έκανε χθες τον Γιάννη Μιχελάκη να διαψεύσει ότι έχουν "κλειδώσει" ονόματα για το επόμενο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.

«Επειδή βλέπω να κυκλοφορούν διάφορες λίστες με ονόματα, σε διάφορες εφημερίδες, θέλω να πω ότι όλα αυτά τα ονόματα δεν ισχύουν. Και δεν ισχύουν, με την έννοια ότι υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, η οποία επίσης να σας θυμίσω περνάει κι από τη βάση. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχουμε θεσπίσει τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες. Εισηγούνται οι οργανώσεις βάσης, οι νομαρχιακές οργανώσεις, ονόματα τα οποία έρχονται στο κόμμα κι από εκεί θα εγκριθούν. Αυτή είναι η διαδικασία. Όπως επίσης κι αυτό που έχει τονίσει ο Πρόεδρος. Την πρόσκληση σε ανθρώπους από την κοινωνία, που δεν είναι κομματικά στελέχη, δεν είναι εγγεγραμμένοι στο κόμμα, να έρθουν και να στρατευτούν. Από την απλή εθελοντική εργασία και προσφορά σε διάφορους τομείς που μπορούν και έχουν τη δυνατότητα όντας καταξιωμένοι επαγγελματίες, επιστήμονες και στην ειδικότητά τους, μέχρι και την ανάδειξή τους ως υποψήφιοι για το Κοινοβούλιο» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, παρουσιάζοντας τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του.

Κουβέντα για τον Καραμανλή!

Ερωτώμενος ωστόσο για πιθανή υποψηφιότητα του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, δε θέλησε να απαντήσει, λέγοντας «Κανένα σχόλιο».

Στο δε ερώτημα «Γιατί αποφεύγετε να πείτε ότι ο κ. Καραμανλής θα είναι υποψήφιος έτσι κι αλλιώς σαν πρώην Πρωθυπουργός; Αμφισβητείται ότι θα είναι;» ο Γιάννης Μιχελάκης απήντησε «Άλλη ερώτηση...».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή