«Από το ΚΚΕ στο κόμμα της Δραχμής»

Το ζήτημα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν τίθεται μόνο από τους επικριτές των πακέτων στήριξης στις χώρες των δανειστών αλλά και σε μερίδα της ελληνικής κομματικής γεωγραφίας, αναφέρει στο σχετικό αφιέρωμα η Handelsblatt.

«Από το ΚΚΕ στο κόμμα της Δραχμής»
1'

Αναλυτικότερα, αναφέρει ότι υπάρχουν ελληνικά κόμματα, τα οποία ανήκουν τόσο στο δεξιό όσο και στο αριστερό πολιτικό φάσμα, που διεξάγουν προεκλογικό αγώνα με ευρωσκεπτικιστικά ή ακόμη και εχθρικά προς την Ευρώπη συνθήματα. «Κοινός τους παρονομαστής: Μόνον όταν η Ελλάδα επιστρέψει στο δικό της νόμισμα, θα μπορέσει να απαλλαγεί από τα δεσμά του προγράμματος λιτότητας και το βάρος του χρέους, σταματώντας απλά την εξυπηρέτησή του», επισημαίνει η εφημερίδα.

Στους αντιπάλους του ευρώ ανήκουν παραδοσιακοί εχθροί της ΕΕ, «όπως το σταλινικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας», αναφέρει το δημοσίευμα, βάζοντας στην ίδια κατηγορία νέα κόμματα και ομάδες, όπως το «Σχέδιο Β» και το «Κόμμα της Δραχμής».

Στα δεξιά του πολιτικού φάσματος εντοπίζει και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου το ρεπορτάζ, αναφέροντας ότι κυνηγάει ψήφους με αντιευρωπαϊκές θέσεις. «Ο Καμμένος θεωρεί τη χώρα του θύμα διεθνούς συνωμοσίας, θέλει να σταματήσει την εξυπηρέτηση του χρέους και εξυπηρετεί κυρίως τα αντιγερμανικά στερεότυπα», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ DW

Διαβάστε επίσης

Handelsblatt για ΣΥΡΙΖΑ: «Καμία θυσία για το ευρώ»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή