Χαρδούβελης: Ας λέμε λιγότερα για εκλογές

«Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές για δεύτερη φορά μέσα στη μνημονιακή περίοδο».

Χαρδούβελης: Ας λέμε λιγότερα για εκλογές
2'

Αυτό επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

«Η Ελλάδα εφαρμόζει ένα συνεκτικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, το οποίο βρίσκεται κοντά στο τέλος του» εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας πως το 2014 είναι το πρώτο έτος ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο να πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Ο υπουργός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η σταθεροποίηση της οικονομίας πρέπει να μετεξελιχθεί το 2015 σε έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο μείωσης της ανεργίας, αύξησης των καθαρών εισοδημάτων και τόνωσης των επενδύσεων.

Κρίσιμα πεδία πολιτικής αποτελούν, για τον κ. Χαρδούβελη η αύξηση της ρευστότητας που παρέχει το εγχώριο πιστωτικό σύστημα, ο χειρισμός του ιδιωτικού επιχειρηματικού χρέους, το οριστικό άνοιγμα των αγορών αγαθών και υπηρεσιών, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των επιχειρήσεων και πολιτών με τον δημόσιο τομέα και η προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει, παράλληλα, να εφαρμόζει λελογισμένη και ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική, υπό την προϋπόθεση μιας σειράς κρίσιμων αλλαγών στη φορολογική διοίκηση, με σύγχρονα θεσμικά και τεχνολογικά εργαλεία και ελεγκτικό δυναμικό.

«Έτσι θα εξασφαλίσουμε σημαντικούς οικονομικούς πόρους και θα αποκαταστήσουμε αδικίες», ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι κοινή συνισταμένη των προσπαθειών μας είναι ότι το λογαριασμό τον πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι και κανείς άλλος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «ας λέμε λοιπόν λιγότερα για εκλογές και περισσότερα για το μέλλον της οικονομίας. Να βρούμε τον κοινό τόπο. Επιβάλλεται να συνεννοηθούμε για τα ζητήματα που αφορούν το μέλλον μας, το οφείλουμε στους νέους».

Διαβάστε επίσης:

Έκδοση τριετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή