Παπαδημούλης: Οι πολίτες θέλουν ελπίδα και όχι φόβο

«Το εμπόριο φόβου και φανατισμού δεν πουλάει πια. Η χώρα χρειάζεται αντιπαράθεση προγραμμάτων και συγκεκριμένων σχεδίων για το μέλλον της», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Παπαδημούλης: Οι πολίτες θέλουν ελπίδα και όχι φόβο
2'

Και προσθέτει: «Αυτό είναι το ζητούμενο για όλα τα κόμματα, πολύ περισσότερο γι' αυτά που διεκδικούν κυβερνητικό ρόλο. Μακριά από ένα εμπόριο φόβου, από μια επιστροφή σε κλίμα φανατισμού και μίσους που κάποιοι θέλουν να θυμίζει τη δεκαετία του '50. Είμαι αισιόδοξος, γιατί πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει έναν δρόμο που αναγκαστικά θα ακολουθήσουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, γιατί το 2015 δεν είναι πια 2012, οι πολίτες θέλουν ελπίδα και όχι φόβο».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει: «Για να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα χρειάζεται η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση. Εμείς διεκδικούμε τη νίκη στις εκλογές, όχι για να διχάσουμε, αλλά για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό γύρω από ένα σχέδιο ανάπτυξης της Οικονομίας, αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, ανάκτησης της Δημοκρατίας και της εθνικής αξιοπρέπειας, για μια Ελλάδα ισότιμο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Για να γίνει η Ελλάδα ένα κανονικό, δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος».

Σχολιάζοντας τις έξωθεν πιέσεις, ο κ. Παπαδημούλης εκτιμά: «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι εκπρόσωποί τους από τώρα δηλώνουν ότι θα σεβαστούν τις επιλογές του ελληνικού λαού και θα συζητήσουν, όπως έχουν υποχρέωση, με την επόμενη κυβέρνηση που θα διαλέξουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Δεν αγνοούμε τις δυσκολίες, δεν υποτιμούμε τις παγίδες που έχουν στηθεί, αλλά όσα λέει και διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του για ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος, για ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος. Φυσικά, η διαπραγμάτευση για το χρέος και τους δημοσιονομικούς στόχους τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι μια κούρσα 100 μέτρων, ούτε ένας περίπατος στην εξοχή. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα από την απερχόμενη κυβέρνηση του "ναι" σε όλα, που "εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής"».

Σε ερώτηση για το θέμα των ψηφοδελτίων, ο κ. Παπαδημούλης απαντά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να συγκροτήσει σε αυτές τις εκλογές, γύρω από το πρόγραμμά του, μια πλατιά πολιτική, κοινωνική και εκλογική συμμαχία με στέρεα υλικά και αξιόπιστο τρόπο. Αυτή είναι η πρόκληση για εμάς, μακριά από απομονωτισμούς που θυμίζουν σκαντζόχοιρο, αλλά και χωρίς τις ευκολίες, που θα μας οδηγούσαν να μετατραπούμε σε μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

https://www.newsbomb.gr/tag/syriza

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή