Τα 7 πλην του κ. Βενιζέλου στο υπ. Άμυνας

Στα νέα καθήκοντα του κ. Βενιζέλου εστιάστηκε η προσοχή της κοινής γνώμης, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ...

1'

Στα νέα καθήκοντα του κ. Βενιζέλου εστιάστηκε η προσοχή της κοινής γνώμης, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα πεπραγμένα του στο Υπουργείο Άμυνας. Σίγουρα το έργο του είναι αρκετό εκεί: Νέος νόμος περί προαγωγών, νέα δομή δυνάμεων, νέος νόμος περί προμηθειών, επίλυση εκκρεμοτήτων παλαιών εξοπλιστικών προγραμμάτων, εμπλοκή Βουλής στην έγκριση νέων αγορών όπλων κλπ.

Ωστόσο υπάρχουν, σύμφωνα με κύκλους της αντιπολίτευσης και ενεργών στελεχών, αρκετά μελανά σημεία- όχι πάντως σε ηθικά θέματα.

Άφησε ακάλυπτους εν πολλοίς τους αξιωματικούς από επιθέσεις κατά του κύρους τους, όπως αυτή του κ.Πάγκαλου. Αρχικά δε , λένε, πήρε και ο ίδιος τέτοιες θέσεις που οδήγησαν και σε παραιτήσεις, ενώ ανέχτηκε και αναφορές τύπου »δημόσιοι υπάλληλοι» που έκανε ο κ. Μπεγλίτης για τους στρατιωτικούς.

Ενώ έκανε εξαγγελίες εύκολα, στην χρονική υλοποίηση έπεφτε έξω πολύ . Του καταμαρτυρούν για παράδειγμα ότι ενώ είπε τον Οκτώβριο ότι τον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμη η νέα Πολιτική Εθνικής Άμυνας, αυτή πέρασε στο ΚΥΣΕΑ τον Μάρτιο…

Δεν υπολόγιζε, υποστηρίζεται από την αντιπολίτευση , τις απόψεις των Γενικών Επιτελείων – τεχνοκρατών- και χρησιμοποίησε κατά κόρον ( νομίμως πάντως ) εξωυπηρεσιακούς θεσμούς όπως το νομικό κέντρο διεθνούς δικαίου της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα στο www.prionokordela.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή