Κομισιόν: Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Με θετικό «μάτι» φαίνεται πως βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το νέο νόμο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Euractiv.

Κομισιόν: Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες
1'

Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις Ευρωπαίου εκπροσώπου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι διαδικασίες χορήγησης αδειών τηλεοπτικού περιεχομένου είναι αρμοδιότητα της κάθε κυβέρνησης, αφού αυτές δεν υπόκεινται σε κοινοτική εναρμόνιση.

Δεδομένου ότι η Επιτροπή δεν εμπλέκεται στο θέμα του διαγωνισμού, η ίδια πηγή τόνισε ότι «δεν αφορούν στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών» οι συζητήσεις και η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Κομισιόν και Ελλάδας, για τις οποίες έχει γίνει λόγος, αλλά στην εφαρμογή των κοινοτικών κανονισμών για τις τηλεπικοινωνίες, το φθινόπωρο.

Επιπλέον, ο κοινοτικός αξιωματούχος διευκρίνισε, ότι ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών περιλαμβάνεται στη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, αλλά στο κομμάτι που «σχετίζεται με τη δημοσιονομική του επίδραση».

Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να χρησιμοποιήσει τα σχετικά έσοδα ώστε να επιτύχει τους συμφωνηθέντες δημοσιονομικούς στόχους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή