Το προσφυγικό φουντώνει και οι πολιτικοί παίζουν βρώμικα σε βάρος της χώρας και της κοινωνίας!
Είναι τουλάχιστον θλιβερός ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το προσφυγικό και τουλάχιστον προκλητικός, αν όχι εξοργιστικός, ο τρόπος τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν σε ένα μείζον εθνικό θέμα! Για μία ακόμη φορά ο... «καμπούρης» Ελληνικός λαός καλείται με την αλληλεγγύη του να βγάλει το φίδι από την τρύπα! Αλλά όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα!
ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 63% ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΝΕΟ BLAME GAME ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!
Ιδιαιτέρως αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το προσφυγικό στη Βουλή, την Πέμπτη (31/03/2016), συμμετείχε μόλις το 63%!
Ορισμένοι, μάλιστα, επικαλέστηκαν για την... απουσία τους ή την αποχώρησή τους την ώρα της συνεδρίασης το γεγονός ότι επειδή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έφτασε στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος την Τετάρτη (30/03/2016), δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν (!!!) Τα Μνημόνια, όμως, που τα ψήφιζαν το ένα μετά το άλλο, τα «κατάπιναν» αδιάβαστα!
Τόσο από την «εισήγηση» της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από αυτήν της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκύπτουν «κενά» και «μαύρες τρύπες» όπως αυτές που εντοπίστηκαν στο νομοσχέδιο. Σαφώς και δεν επιδείχθηκαν ανάλογα αντανακλαστικά όταν στη Βουλή ψηφίζονταν τα Μνημόνια. Όμως, γιατί άραγε;
«Αν δεν φέρετε έστω τις μισές από αυτές τις πράξεις ως αύριο, στην Ολομέλεια, αν δεν τις έχετε ήδη έτοιμες, συνιστά εμπαιγμό να μιλάτε για κατεπείγον», ανέφερε μεταξύ άλλων -με καθυστερημένη είναι η αλήθεια ευαισθησία απέναντι στην κοινωνία - ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Λες και ενδιαφέρεται ο λαός για τα δικά τους παιχνίδια: μικροπολιτικά και ενίοτε ευτελούς αξίας και σημασίας! Η χώρα ζει το αδιέξοδο των Μνημονίων και του Προσφυγικού κι εκείνοι ακόμη δεν έχουν βάλει μυαλό!!!
Το προσφυγικό, όμως, προκαλεί και εσωκομματικούς τριγμούς
Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι «53+» δήλωσαν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.
Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι αυτή η απόφαση αφ' ετέρου μεν δεν συνάδει με τη διεθνή νομιμότητα, αποτελεί αρνητική εξέλιξη που δεν αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας και αφ' ετέρου ότι με την εφαρμογή της θέτονται σοβαρά νομικά πολικά και ηθικά ζητήματα.
«Να αντισταθούμε στη λογική του κλεισίματος που προωθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη υπέρ των προσφύγων- μεταναστών και των δικαιωμάτων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Δεν μπορούν να λειτουργούν κέντρα υποδοχής και καταγραφής, για τα οποία δεν έχουν ακόμα θεσμοθετηθεί διαδικασίες που να διασφαλίζουν την προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων» επισημαίνεται.
Οι «53» αρνούνται να δεχθούν ότι «η είσοδος των προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι "παράτυπη"». Υποστηρίζουν: «Για μας, παράτυπη δεν είναι η προσφυγιά, αλλά οι λόγοι που τη δημιούργησαν». Τονίζουν: «Απαιτείται σχέδιο υποδοχής του προσφυγικού πληθυσμού στη χώρα, αποκεντρωμένα και σε κατοικίες».
Κι από την άλλη έχουμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο (Σεβαστάκης, Μιχαηλίδης, Πάλλης), επισημαίνοντας τα «κενά» του νομοσχεδίου, κοπτόμενοι, όμως, όχι τόσο για το Εθνικό συμφέρον, αλλά για τις τοπικές οικονομίες των περιφερειών τους. Εκλογικών τους περιφερειών για να μην ξεχνιόμαστε... βεβαίως, βεβαίως.
Την ίδια ώρα...
Στην Ειδομένη, τον Πειραιά, τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα επικρατεί το απόλυτο χάος με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ξεπερνούν πια τις 51.000!
Πανταχού παρούσα η αλληλεγγύη των Ελλήνων αλλά πανταχού απούσα η οργάνωση της κρατικής μηχανής και ως εκ τούτου πανταχού παραμονεύουσα η έκρηξη που μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρά αποτελέσματα. Μία έκρηξη που υποκινείται και από δεκάδες «ζιζάνια» απατεωνίσκους, οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων που απομυζούν και το τελευταίο σεντς που ενδεχομένως να έχει απομείνει στις τσέπες των εγκλωβισμένων.
Με κλειστά τα σύνορα, η ταρίφα έχει ανέβει επικίνδυνα!
Οι αστυνομικές αρχές περιορίζονται στη φύλαξη ή και την προστασία - σε κάποιες περιπτώσεις - των απελπισμένων. Μας τελείωσαν, όμως, οι έρευνες για τα κυκλώματα που ειδικά μετά τις 19 Μαρτίου οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή η Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, θησαυρίζουν;
Το σκηνικό αποπνέει απελπισιά και δυσωδία!
Και αντί οι πολιτικοί να συμπεριφερθούν με ευθύνη απέναντι στην χώρα και την κοινωνία, επιμένουν να παίζουν θρασύδειλα παιχνίδια μέσα στη Βουλή! Συμφωνούν ότι διαφωνούν! Ενώ στην Ειδομένη αν και έχει μπει για τα καλά η Άνοιξη, ο ανθρωπισμός, η δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό ιδεώδες, συνεχίζουν να «σαπίζουν» από τις πρόσφατες βροχές.
Και η ΕΕ., όμως επιμένει να παίζει «βρώμικα» σε βάρος της Ελλάδας - Τι αποκάλυψε ο Μουζάλας στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που έγινε στη Γενεύη.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε εκτενώς στη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα. Από τα στοιχεία, όμως, που παρουσίασε παρατηρείται «άβυσσος» μεταξύ των δεσμεύσεων της ΕΕ και των όσων υλοποιούνται.
Σε ότι αφορά στην περίφημη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, εδώ τα πράγματα βαίνουν προς το... αναμενόμενο. Ακόμη και ο ίδιος ο Μουζάλας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στην υλοποίησή της.
Προσέξτε τι ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και βγάλτε συμπέρασμα: ενώ πλέον η καταγραφή και η ταυτοποίηση γίνεται από την Ελλάδα με 100% ασφάλεια, την ίδια στιγμή η μετεγκατάσταση η οποία και εξαρτάται από τα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, κινείται σε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα. Επίσης, η επανεγκατάσταση από την Τουρκία προς τα κράτη - μέλη δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
Επίσης, η Ελλάδα ζήτησε ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίες Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) αλλά η στήριξη που έλαβε δεν ξεπερνά το 30% των όσων ζητήθηκαν!
Δεν είναι τυχαίο ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ολοκλήρωσε την παρέμβασή του με την φράση: «Ένα νέο blame game ξεκινά για τη χώρα».
Γιατί ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε για «blame game»;
Διότι ενώ εδώ και πέντε χρόνια δεν έχουν γίνει μαζικές και τεκμηριωμένες καταγγελίες για τη μεταχείριση των προσφύγων στην Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία, έχουν γίνει για την Ελλάδα!!!
«Γίνονται, όμως, κατά της Ελλάδας για μια συμφωνία που δεν είναι ελληνική, αλλά μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και την οποία προσπαθούμε να εφαρμόσουμε με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.