Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της παραγωγής»
«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να βγει από την κρίση εάν δεν ενισχύσει τις αληθινές μονάδες παραγωγής. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα των Ελλήνων είναι υψηλής διατροφικής αξίας και αυτό μπορεί να τα κάνει περιζήτητα και στις ευρωπαϊκές αγορές». Αυτά δήλωσε ο Σταύρους Θεοδωράκης κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της Συνεταιριστικής Βιομηχανίας ΕΒΟΛ στο Βόλο.
Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος και δεκάδες συνεταιριστές, αγελαδοτρόφοι κυρίως, ενημέρωσαν τον επικεφαλής του Ποταμιού για την καλή πορεία του εργοστασίου τους, της συνεταιριστικής βιομηχανίας τους, επισημαίνοντας όμως ότι από φέτος λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης αρχίζουν να εμφανίζονται αξεπέραστα προβλήματα.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόταν από τον Βουλευτή Λάρισας Κώστα Μπαργιώτα και τον επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης, Απόστολο Παπαδούλη και συνομίλησε για περισσότερο από μία ώρα με τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους στην ΕΒΟΛ.
«Ο τόπος μας μπορεί να γίνει το μποστάνι και το κελάρι της Ευρώπης αρκεί να υπάρξει ένα σχέδιο στην Αθήνα και ανοιχτά αυτιά στις Βρυξέλλες» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της παραγωγής και δεν βάζει καθαρούς κανόνες που θα διευκολύνουν τους αληθινούς παραγωγούς, τους αληθινούς αγρότες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπερασπίστηκε την αξία του ελληνικού γάλατος και του ελληνικού γιαουρτιού εκφράζοντας τη διαφωνία του με την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει να παρασκευάζεται γιαούρτι χωρίς τη χρήση νωπού γάλατος καθώς αυτό διευκολύνει τις πολυεθνικές που θέλουν να κατασκευάζουν στραγγιστό γιαούρτι από σκόνη και άλλα παράγωγα γάλακτος
Οι τοπικοί παραγωγοί που έχουν μονάδες παραγωγής γιαουρτιού αποδυναμώνονται, γιατί δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στην τιμή και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους έναντι των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν φθηνότερη πρώτη ύλη. Ήδη σε πολλές κτηνοτροφικές μονάδες σφάζουν ζώα αφού η πρόβλεψή τους είναι ότι το γάλα τους δεν θα έχει ζήτηση.